Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Kültür ve Turizm İl Müdürü Arda Hep haftasının önemi hakkında bilgiler verdi.

Arda Hep açıklamasında, “Kütüphaneler Haftası ülkemizde 1964 yılından beri kutlanmakta olup, haftadan amaçlanan bilginin kaynağı olan kitaplardan ve kütüphanelerden daha fazla istifade edilmesinin sağlanmasıdır. Kütüphaneler; basılı olan ya da basılı olmayan bilgi kaynaklarını barındırılıp korunduğu faydalanmaya sunulduğu kurumlardır. Bu faydalandırmada başrolü üstlenen kendini bilgiyle ve kaynağa adamış kişilerse kütüphanecilerdir. Günümüzde kütüphaneler sadece kitap okunan yerlerden çıkmış, sergiler ve konferansların verildiği, teknolojik gelişmelere göre fonksiyonların hayat bulduğu yapılar haline gelmiştir. Bizde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bu gelişime ayak uydurmak adına Sayın Valimiz öncülüğünde yeni bina çalışmasına başlamış ve Erzincan’ımıza daha iyi hizmet vermek amacıyla önemli adımlar atılmıştır. İlimizde kütüphanecilik İl Halk Kütüphanesi ve iki şube kütüphanesi desteği ile toplam 3 kütüphaneyle yürütülmektedir.Bu bizim ölçeğimizde hiçbir ilde olmayan gurur verici bir tablodur ve bununla da yetinmeyerek Sayın Valimizin desteği ile yeni bir gezici kütüphane teminini sağlayıp önümüzdeki günlerde kütüphane hizmetlerinden faydalanamayan köylerdeki çocuklarımızın hizmetine sunacağımızı gururla söyleyebiliyoruz.” dedi.  

Kitap okumanın önemine değinen Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz; “Bizler gençlerimize küçük yaşlardayken kitap okuma sevgisini aşılayabilirsek, onların o küçük dimalarına genç yaşta ne kadar çok bilginin o kitaplarda öğrendikleri değerleri, milli değerler, manevi değerler, müspet ilim adına öğrenilen bilgiler ne kadar çok olursa gençlerimiz geleceği o kadar güven içerisinde, özgüven içerisinde yetişir. Bizler yarının geleceği olan bizlerin geleceği olan bu çocuklarımızın güzel yetişmesi adına donanımlı olarak yetişmeleri adına elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret göstereceğiz. Kitaplarımızın yenilenmesi, kütüphanelerin en güzel kitaplarla donatılması ve genç kardeşlerimizin bu kitaplardan faydalanmaları yönünde yapacağımız teşvikler, değişik yarışmalar vesaire bunlarla gençlerin önümüzdeki dönemde geleceğin Türkiye’sini inşa edecek bu gençlerin donamınlı bir şekilde yetişmeleri adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.  

            Programda daha sonra Fidem Özel İlköğretim Okulu öğrenciler tarafından müzik dinletisi sahnelendi. Hayrettin Paşa İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Masal Kahramanlarını Tanıyorum’ skeci izleyicilerden tam not aldı.

            En çok kitap okuyan üyelere ödüllerinin verilmesinin ardından, güncel kitap sergisi ve Ebru-Hat Sergisinin açılışı protokol mensupları tarafından yapıldı.

            53. Kütüphaneler Haftası, hafta süresince çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya devam edecek.

            İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen 53. Kütüphaneler Haftası kutlama programına Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, Belediye Başkan yardımcısı Halit Mutlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Hep, Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, KYK İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek ve davetliler katıldı.

 

Editör: Doğu Gazetesi