Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un da büyük önem verdiği bu proje ile Erzincan'a yeni bir katı atık toplama alanı oluşturularak şehir merkezi ve merkeze bağlı tüm köy ve beldelerin katı atıkları bir merkezde toplanacak. Sürdürülebilir atık yönetimi alanında belediyelerin hizmet kapasitesini geliştirmektir amacıyla başlatılan projenin İlimizde başlatılmasıyla birlikte önemli kazançlar elde edilecek.
Erzincan Belediyesi ve Mengüceli Mahallesi muhtarlığı işbirliğiyle ekolojik dengenin bozulmasını engellemek ve çevre temizliğine katkıda bulunmak amacıyla başlatılan atık kâğıt toplama kampanyası sonucunda biriken atık kâğıtlar geri dönüşüm araçlarıyla toplandı.
Bir Ton atık kâğıt ile 17 adet yetişkin ağacın kurtarıldığını belirten Mengüceli Mahallesi Muhtarı Reşat Bağdaş, "Erzincan Belediyesiyle birlikte organize ettiğimiz kâğıt toplama kampanyasına mahalle sakinlerinden de yoğun ilgi gördü. Bu organizasyon ile çocuklarımıza ve gençlerimize çevre temizliği ve geri dönüşüm bilinci kazandıracağımızı düşünüyorum. Bu tür organizasyonların diğer mahallelerde de uygulanacağına inanıyorum" dedi.
Editör: Doğu Gazetesi