Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonun da gerçekleşen tören de konuşan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, Ekonomik kalkınma ve istihdam sorununun çözümü için girişimciliğin desteklenmesi ve girişimci sayısının artmasından geçtiğinin altını çizdi. Sarak, Bu amaçla düzenlenen ve bundan sonra da düzenlemeye devam edecekleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleriyle ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması için genel hedefe uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmalarını, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmalarını iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmalarını amaçladıklarını belirtti.

 

Sarak, “Ülkemiz tarihinde ilk defa uzun vadeli bir projeksiyonla 2023 hedeflerini belirledi. Bu hedefe ulaşmak için dünya ile rekabet içerisinde olacağız. Ülkemizin kalkınması için en büyük görevimiz üretmektir. Girişimci sayımız artarsa üretimimiz artacak, ihracatımız artacak istihdam artacak.

Milli gelirimizi 2023’te 2 trilyon dolara yükselterek gelişmiş ülkelerle aramızdaki kişi başı milli gelir farkını kapatmak için de girişimci sayımızı artırmalıyız. Ülkemizin son dönemde kat ettiği mesafenin itici gücü, Türk insanının sahip olduğu girişimcilik ruhudur.

 

Günümüz ekonomik şartlarında sadece üretimin yeterli olmadığını bilmeliyiz. Katma değeri yüksek üretim ve yenilikçilik ayakta kalabilmenin şartlarıdır. Yeni fikirleri olan girişimcilerin şansı daha yüksektir. Bugün sertifika alacak yeni girişimcilerimizin de buna önem vermeleri gerekmektedir

 

Bu duygu ve düşüncelerle bugün sertifikalarını alacak girişimci adaylarımızı tebrik ediyor, ticaret hayatlarında başarılar diliyorum.” Dedi.

Ardından söz alan KOSGEB İl Müdürü Semra Öztürk Boroğlu, kursiyerlere başarılar dileyerek, ülkemizin kalkınması için kilit rol üstlenen yatırımcıların yetişmesi gerektiğini ve bunun içinde yeni yatırımcılar yetiştirmek üzere bu kursların düzenlendiğini vurguladı. Konuşmaların ardından kursiyerler Erzincan TSO Meclis Başkanı Mehmet Erkan Hatipoğlu, Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayati Gürkan ve KOSGEB İl Müdürü Semra Öztürk Boroğlu’nun elinden sertifikalarını aldılar.

 

Editör: Doğu Gazetesi