Düzenlenen Girişimcilik eğitimine 60 engelli vatandaş olmak üzere toplamda 120 girişimci adayı katılarak, sertifikalarını almaya hak kazandılar.
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine Erzincan Vali Vekili Fatih Kaya, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Ahyan Metin, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şireci, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat, Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan ve çok sayıda kursiyer katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat; “Bu Eğitim kapsamında mevcut işini geliştirmek ve rekabet gücünü artırmak isteyen, yeni arayışlar içinde olan, yeni atılımlar yapmak isteyen, cazip görünen iş fırsatlarını değerlendirip yeni pazarlara girmeyi hedefleyen girişimcilere rehber olabilmek amaçlanmıştır. Odamız tarafından 60 ve İl Müdürlüğü tarafından belirlenen 60 engelli vatandaşımız olmak üzere toplamda 120 girişimci adayı bu eğitimi bitirerek sertifikalarını almaya hak kazanmışlardır. Yerel ve bölgesel kalkınmanın sürdürülebilirliği açısından büyük bir öneme sahip olan Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla verilmiştir.
Eğitim programı kapsamında uzman eğitmenler tarafından verilen Girişimcilik Eğitiminin İlimize, Bölgemize ve Ülkemize Global aktörler kazandırması temennisiyle Girişimci adaylarımızı tebrik ediyor, iş hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Ahyan Metin konuşmasında; “ Böyle bir programda sizlerle bir araya geldiğim için çok mutluyum gerçekten Erzincan çok güzel bir şehir insanları çok güzel insanlar bende böyle bir törende sizlerle olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilk masaya oturup protokol yaptığımızda engelli arkadaşlarımızı girişimci yapalım, girişimci iş sahibi olsunlar küçük esnaf, büyük esnaf olsunlar diye bir çok yerde bu kurslarımıza başladık. KOSGEB işbirliği ile 5 bin’in üzerinde bize müracaat var şuanda Türkiye genelinde başta çok hevesli olduğunu bildiğimiz illerde şu atmosferi yakalayamadık. Burada yakaladığımız KOSGEB ve Ticaret Sanayi Odası ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz gerçekten çok iyi bir işbirliği yapmışlar ama devamında Ticaret Odasının ve ona üye işadamlarının çok keyifli ve gerçekten istediğimiz noktaya getirdiğini görüyoruz ve ben gerçekten bu atmosferi Erzincan’da oluşturduğunu için çok teşekkür ediyorum bundan sonra ki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum” dedi.
Son olarak bir konuşma yapan Erzincan Vali Vekili Fatih Kaya açıklamasında; “Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilen, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odamız ve Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Girişimcilik eğitimini tamamlayan girişimcilerimize teşekkür ediyorum. Demin de VTR’den izlediğimiz gibi girişimcilerimiz aldıkları destekler ile kendi kurdukları işlerinde ki çalışmalarını bizlere anlattılar çok güzel bir çalışma ve eğitim olduğuna inanıyorum. Toplam 60 engelli vatandaş olmak üzere 120 girişimci adayımız bu eğitimlere katılmış. Ben buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve bunun diğer vatandaşlarımıza da örnek olacağına inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından girişimcilik eğitimlerini tamamlayanlara sertifikaları verildi.  
Editör: Doğu Gazetesi