Kıran son zamanlarda artan terör olaylarına dikkat çekerek, PKK’nın hiçbir zaman Kürt’lerin haklarını savunmadığını, Kürtlerle uzaktan yakından alakası olmadığını ve dış güçlerin maşası olduğunu ifade etti.

Kıran açıklamasında; “Bilindiği gibi ülkemizin gündemi terör olayları. Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ülke olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Yaşanan terör olaylarının Kürt kardeşlerimizle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu ülkemiz üzerinden oynanan oyunlardan ibarettir. Dış güçlerin bu oyununa Kürt kardeşlerimizi dâhil etmek doğru değildir. Bizler Çanakkale’de beraber savaşmış milletleriz. PKK Kürt savunucusuyuz diyor ancak hastane yakıyor hastane Kürt kardeşlerimizin, okul yakıyorlar okullar Kürt kardeşlerimizin, Cami yakıyorlar, ambulans yakıyorlar Kürt kardeşlerimiz bunlardan büyük zararlar görüyor. Yani anlayacağınız bunların Kürt kardeşlerimizle hiçbir alakası yok. Bu Kürt kardeşlerimizin haklarını savunmak anlamına geliyorsa biz hiçbir hakkı savunmuyoruz.

Ülkemiz herkese eşit mesafede ve herkesin hakkını savunuyor zaten. Bunların derdi başka bunu herkes biliyor. Cami yakarlar, okul yakarlar, ambulans yakarlar bunlardan Kürt olur mu sizce asla Kürt değiller. Bunlar bir takım senaryo yazan ülkelerin ülkemiz üzerinden oynadığı oyunlardır. Kürtler ne kadar Kürt ise bizler o kadar Kürt’üz, Türkler de ne kadar Türk ise bizler de o kadar Türk’üz.

Eskiler çok iyi bilir eskiden ermeni asala ötgütü vardı bu zamanda ki terör örgütleri yine onların devamıdır bunu bizler Türkiye olarak adımız gibi biliyoruz. Birliğe ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımız. Bizler Türkiye olarak hiçkimseye bu vatan toprağından bir çakıl taşı bile vermeyeceğiz” dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi