15 Temmuz şehitleri anısına, gönül elçileri ile birlikte “Gönül Elçileri 15 Temmuz Hatıra Ormanı” fidan dikimi yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Bu projenin, toplum kalkınmasında toplumun gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek ve gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak gibi bir çok amacı bulunuyor. 

Düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklamalar yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan, bu etkinliklerin üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek, maddi manevi destek veren herkese teşekkür dileklerini iletti.

Doğan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Bu güzel etkinliğimize katılınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu gönül elçileri projesi kapsamında yaptığımız üçüncü etkinliğimiz. Daha öncede Refahiye yolu üzerinde yaptığımız bir hatıra ormanı, geçen yıl Esentepe mevkiinde yaptığımız gönül elçileri bereket ormanları ile başlattığımız fidan hatıra zincirini bu gün 15 Temmuz şehitleri hatırasına gönül elçileri ile beraber sizlerin himayelerinde oluşturacağız. Bu etkinliğe katkı sunan, üniversite gençlik kulüplerimize hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Gönül elçileri orman fidan oluşturmanın yanı sıra diğer alanlarda da bizlere daime yardımcı oluyorlar. Katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın eşi Hatice Arslantaş ise, Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı, gönül elçileri projesi kapsamında 81 ilde bereket ormanları oluşturulduğunu, bu kapsamda Erzincan’da da bu etkinlikleri organize ettiklerini belirterek; “Ormanlar tıpkı insanlar gibidir. İnsanlar gibi doğar, büyürler, beslenirler, çoğalırlar, hareket ederler ve ölürler. Bu nedenle, ormanlarımızı dikerken de, bakarken de, büyütürken de bir çocuk sevgisi gibi, bir çocuğa bakar gibi nazik ve güzel davranmak, ona güzel bakmak durumundayız” dedi.

Hatice Arslantaş konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu; “Gönül elçileri proje toplum kalkınmasında, toplumun gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir. Bu proje ile Erzincan Valiliği olarak, geçmişten günümüze kadar dezavantajlı bütün grupları maddi ve manevi olarak çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Gönül elçileri projesi kapsamında ilimizde hazırlanan ve yürütülen tanıtım faaliyetleri sonucunda özellikle koruyucu aile hizmeti yaygınlaştırılmıştır. Yine bu projenin ikinci aşamasında dezavantajlı kadınlarımıza iş, eğitim, meslek edindirme ve benzeri alanlarda kurslar düzenleyerek, dezavantajlı kadınlarımızı topluma kazandırma, üretken olma ve özgüvenlerini geliştirmeleri ile ilgili çalışmalar yapılmıştır. Gönül elçileri projesi kapsamında, sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri sayın Emine Erdoğan’ın başlattığı, gönül elçileri projesi kapsamında 81 ilde bereket ormanları fidan dikimi kapsamında ilimizde gönül elçileri hatıra ormanı oluşturulmuştur. İlimizi Refahiye karayolu 25. Kilometresinde sayın valimizin katılımı ile gönül elçileri hatıra ormanı etkinliği düzenlenmiştir. Bu gün burada 15 Temmuz şehitleri anısına, gönül elçileri ile birlikte “Gönül Elçileri 15 Temmuz Hatıra Ormanı” fidan dikimi faaliyeti için bulunmaktayız. Ormanlar doğal hayatı koruyan, doğal hayatın içinde barındığı ortamları sağlarlar. Dolayısıyla  oranların korunması, bakılması ve büyütülmesi çok büyük önem arz etmektedir. Ormanlar tıpkı insanlar gibidir. İnsanlar gibi doğar, büyürler, beslenirler, çoğalırlar, hareket ederler ve ölürler her canlı gibi. Ormanlarımızı dikerken de, bakarken de, büyütürken de bir çocuk sevgisi gibi, bir çocuğa bakar gibi nazik ve güzel davranmak, ona güzel bakmak durumundayız. Bu gün burada bulunan gönül elçilerine, bütün öğrencilere, bütün Erzincan’a teşekkür ediyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından binlerce fidan toprakla buluşarak hayata merhaba dedi.

Düzenlenen fidan dikim etkinliğine Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın eşi Hatice Arslantaş, Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan, Orman İşletme İl Müdürü Tekin Işık, Vali Yardımcılarının eşleri, Gönül Elçileri ve öğrenciler katıldı. 

Editör: Doğu Gazetesi