Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi Cemevi'nde düzenlenen açılış törenine Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Alanur, Vakfın Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün ile davetliler katıldı.

Vali Yardımcısı Baştürk programda yaptığı konuşmada, "Anadolu coğrafyamızda çok önemli kültürel yeri olan bazı değerler var bunların yaşatılması açısından da Hacı Bektaş-ı Veli Vakfımız çok mühim bir görev üstleniyor. Bazı şeylerin çarpıtılmaması adına da bir şeyin sahipleri o işe sahip çıkarsa başkaları istismar da edemezler. Bütün bu gördüğümüz şeyler önem verdiğimiz şeyler hepsi bizim zenginliklerimiz. Başkanıma bu güzel işlerle sizi buluşturduğu ve ortam hazırladığı için teşekkür ediyorum." dedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi Başkanı Düzgün de projenin üç bölümden oluştuğunu, kurslarda 66 kursiyerin eğitim gördüğünü ifade etti.

Düzgün, şöyle konuştu: "Bir toplumu var eden tarih ve kültürüdür. Tarih ve kültürü olmayan toplumlar, yok olmaya mahkumdur. Öyleyse bize düşen görev gençlerimize kültürümüzü öğreteceğiz ki kültürümüzü öğrensinler, gelecek kuşaklara da onlar aktarma görevi yapsınlar. Eğer bu görevi yerine getirmezsek gençlerimiz farklı toplumların kültürlerini öğrenmeye yönelecek. O yüzden buna fırsat vermemeliyiz."

Editör: Doğu Gazetesi