Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkenin dört bir yanında güzel gelişmeler yaşandığına, kaybedilen yılların tekrar kazanıldığına ancak yapılacak çok işler olduğuna dikkat çekerek, bunun için kardeşlik ve dostluk içerisinde hep beraber çalışılması gerektiğinin altını çizdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’in verdiği yemeğe katıldı. Kamu kurumu yetkilileri, iş adamları, hayırseverleler, şehit aileleri ve gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugün batı illerinde olan hastanelerin, yolların, geniş bant internet hizmetlerinin aynısının artık doğuda da bulunduğuna dikkati çekerek, iktidarın dağ gibi sorunlardan dağ gibi hizmetler ürettiğini söyledi. Havayolunda, karayolunda ve internette gelinen nokta hakkında bilgi veren Bakan Yıldırım, "76 milyon vatandaşımız bundan nasibini aldı. Milletimize çok şey borçluyuz. Çünkü güven ve istikrarı sağlayan milletimizdir" dedi. Kentin üzerindeki karamsarlığı attığına ve halkın geleceğini Erzincan’’da aradığına işaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali, sanayisi, turizmi ve bilişim merkezi olma çabalarıyla Erzincan’ın günden güne geliştiğinin altını çizdi.
Bakan Yıldırım içerinde bulunduğumuz Muharrem Ayı’nda İslam dininin tarihsel gelişimi içinde yaşanan Kerbela olayının Alevileri ve Sünnileri etkilediğini de ifade ederek; "Kerbela, kitabı bir, Allah’ı bir, dini bir olan tüm Müslümanların ortak acısıdır. Bu acıları sürekli gündemde tutarak bir yere varamayız. Acıları bileceğiz, yeni acıların yaşanmaması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, birlikte olacağız" dedi.
Bakan Yıldırım’ın konuşmasının ardından gecede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 10 hayırsever iş adamına plaket verildi. Cumhurbaşkanı Gül yaptığı konuşmada, plaket verilen hayırseverlere, üniversiteye, okullara ve kentin ihtiyaçlarına gönülden karşılık verdikleri için teşekkür etti. Gül; "Hiçbiri mecbur değil aslında. Temiz kazançlarından ayırıp doğdukları, sevdikleri yere bu hediyeleri yapmaları her türlü takdirin üstündedir" diye konuştu. Üniversiteyi ziyaret ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, “Üniversiteyi görünce oradan da çok etkilendim. Çok güzel bir kampüs, binalar yapılmış. Gayet mutlu öğrenciler, öğretim üyelerini gördüm” dedi. Plaket sunulan Erzincanlı hayırseverlere, üniversiteye, okullara ve kentin ihtiyaçlarına gönülden karşılık verdikleri için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül şöyle konuştu: “Hiçbiri mecbur değil aslında. Temiz kazançlarından ayırıp doğdukları, sevdikleri yere bu hediyeleri yapmaları her türlü takdirin üstündedir. Onların hepsine teşekkür ediyorum. Erzincan halkının da şüphesiz ki yapılanları takdirle karşıladığına eminim. Şu da bir gerçek ki eğer yapılanları takdir ederseniz, marifet iltifata tabiidir biliyorsunuz, yapılanların değeri bilinirse yeniler gelir.”
“MUHARREM AYININ HÜZÜN VE ACILARINDAN DERS ÇIKARMALIYIZ”
Cumhurbaşkanı Gül, Erzincan’dan büyük alimler, ozanlar, devlet adamları, siyasetçiler, Türkiye sathında çok değerli isimler çıktığına işaret ederek, Cuma Namazı sırasında ve cemevini ziyaretinde vatandaşlarla bir araya geldiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu, ilin, Türkiye’nin zenginliğidir. Muharrem ayı içerisindeyiz. Bu ayın maneviyatını, değerini hepimiz biliriz. Oruçlarla çok güzel sohbetlerle bu ay idrak edildi. Şunu da biliriz ki bu ayın çok derin hüznü ve acısı vardır. Bu hüzün ve acılardan ders çıkartarak, hepimizin iyi, doğru insan olmamız, insanlığa hizmet etmemiz için çıkartacağımız şeyler vardır. İslam tarihine, kendi tarihimize, Türkiye tarihine baktığımızda çeşitlilikler, farklılıklar vardır, bunlar bir gerçektir. Önemli olan bunları saklamak, gizlemek değil. Önemli olan hep beraber, kendi vatanımızda, kendi ülkemizde kardeşçe, dostça el birliği içerisinde çalışmak, yaşamak, ülkemizi kalkındırmak, halkımızı mutlu etmektir. Erzincan, bunun sembollerinden birisidir. Bundan dolayı ilimizle daima gurur duyuyoruz.”
TÜRKİYE’NİN SON DÖNEMDEKİ GELİŞİMİ
Türkiye’nin çok büyük bir atılım içerisinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, barış, istikrar ve huzur ortamı sayesinde bunun gerçekleştiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, “Birlik olmanın dirlik olduğunu büyükler, ozanlar, alimler en veciz şekilde söylemişlerdir. Yoksa enerjimiz, gayretlerimiz boşa gider. İki adım ileri gider, bir adım geri geliriz ve yol alamayız” dedi.
“TÜRKİYE BU HUZUR VE İSTİKRAR İÇERİSİNDE EKSİKLİKLERİNİ TAMAMLAYACAKTIR”
Cumhurbaşkanı Gül, ülkenin dört bir yanında güzel gelişmeler yaşandığına, kaybedilen yılların tekrar kazanıldığını, ancak yapılacak hala çok şey olduğuna dikkati çeken bunun için kardeşlik ve dostluk içerisinde hep beraber çalışılması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, “Övündüğümüz şeyler var ama noksanlıklarımızın da farkında olmamız gerekir. Noksanlıkların farkında olmazsak ilerleme ve gelişme söz konusu olmaz. Türkiye’nin bu huzur ve istikrar içerisinde eksikliklerini de her alanda, demokrasi, hukuk, ekonomik kalkınma, kültür ve eğitim alanında tamamlayacağından çok eminim. Gittiğim her yerde büyük bir ışık, büyük bir ümit, büyük bir hareketlilik ve gelecekle ilgili çok büyük arzular görüyorum. Cumhurbaşkanınız olarak doğudan batıya, kuzeyden güneye her yere gidiyorum ve bütün illerimizi ziyaret ediyorum. Bazı illerimiz var ki cumhurbaşkanlarımızın 40 yıl uğrama fırsatı olmamış. Dolayısıyla her gittiğim yerde bu coşkuyu görmekten de büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu coşku benim şahsımda devlete, millete ve Türkiye Cumhuriyetine bağlılığın ve sevginin tezahürü olarak ortaya çıkmaktadır” dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, “Çok çalışalım, birbirimize saygıyı eksik etmeyelim. Memleketimizin, şehirlerimizin kıymetini bilelim. Su akarken bütün iller testisini doldursun” diye seslenerek, Erzincan’da sadece vatandaşlar değil, yöneticiler ve siyasetçiler arasında da huzurun olduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu, böyle olduğu sürece şehirlerin de ülkenin de kalkınacağını söyledi.
“TÜRKİYE BÜYÜK PROBLEMLERİNİ KARARLILIKLA ÇÖZÜYOR”
Türkiye’nin büyük problemlerinin kararlılıkla çözüldüğünü ve sorunların üzerine gidildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunlar uzun yıllar saklandığı, üstü örtüldüğü için kronikleşmişti, acılar çekilmişti. Şehitlerimiz, gazilerimiz, kendi kimliğini saklamak durumunda olan vatandaşlarımız. Bugün hepimiz, özgüven içerisinde bu konuları rahatlıkla konuşuyoruz. Özgüven içerisinde farklı düşünceleri, sesleri dinliyoruz. Alevi vatandaşlarımı dinlediğimde, onların çözülmesi gereken birçok sorunlar var. Diğer vatandaşlarımı dinlediğimde onların da sorunları var. Kayseri’de de İzmir’de de Diyarbakır’da da. Bunlar tabii ki olacak, insanın olduğu yerde. O zaman bunları çözmek, yoluna koymak da devleti, ülkeyi idare edenlerin görevidir. Devleti, ülkeyi idare edenler, sizlerin temsilcileriniz, değerli siyasetçiler, herkes el birliği içinde bu anlayışa gelmiştir. Memleketimizin, sırtımıza yük olan bu problemlerinden kurtulmak ve Türkiye Cumhuriyetini daha da ileri taşımak için büyük bir azimle çalışılmaktadır. Buna herkesin, vatandaştan cumhurbaşkanına kadar herkesin aynı istikamette katkı vermesi gerekir. Ülkemde bunu görmekten dolayı ayrıca büyük bir mutluluk duyuyorum” diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi