Erzincan gezisi kapsamında Terzibaba Camii'nde cuma namazı kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra eşi Hayrunnisa Gül, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Taşçı Konağı'nı gezdi.
Erzincan'a özgü el işi bakır işlemeciliğini kısa süre ustasından izleyen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra ustanın koltuğuna geçerek kısa süreliğine bakır tabakta işleme yaptı.
Erzincan gezisi kapsamında Terzibaba Camii'nde cuma namazı kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra eşi Hayrünissa Gül, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Taşçı Konağı'nı gezdi. Erzincan'a özgü bakır el işlemeciliği standını gezen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bakır tabaklar üzerine ustalar tarafından yapılan işleme sanatını da dikkatlice izledi. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra bakır tabağa kısa süreliğine işleme yaptı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte bakır tabakta işleme yapan Gül, bakır işleme sanatı hakkında bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan'da temasları kapsamında, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesi'ni ziyaret edecek. 
Editör: Doğu Gazetesi