Posta Telgraf Teşkilatı adı altında Türkiyemin kargolarını taşıyan PTT, ülkenin yurtdışındaki taşıma sorumlusu, görevlisi olarak görev yapıyor. Yurtdışı gönderilerinin büyük bir kısmı da PTT’nin elinden geçiyor. Gümrüğe tabi olanlar gümrükleniyor gümrükle alakasız olanlar ise ilgili adrese gönderiliyor. Tabi bu bahsettiğimiz normal işleyiş. Bir de bunun olmaması gereken ancak gerçekleşen yönleri var. O da sağdaki çizelgede gözüküyor.

7 GÜNDE ÇİNDEN TÜRKİYEYE

               

Sağda bulunan fotoğrafta da görüntülenebileceği üzere Çin’den istenen bir malzemenin Türkiye’ye 6.5 gün gibi bir süre içerisinde geldiğini görüyoruz. PTT bir yazı gönderiyor 20.03.2021 tarihinde. Yazının içeriğinde gelen ürünün ne olduğunu soruyor. Acele cevap verin diye de belirtiyor. Cevabı verdikten sonra da beklemeye başlıyorsunuz.

Cevabın üzerinden 2 g  ün geçtikten sonra sanırım sizin yazınız ellerine ulaşıyor ki ürün hemen bağlı bulunan Erzurum’a gönderiliyor. Yol tamı tamına 2 gün sürüyor. 29 Mart 2021 tarihinde Erzurum’a ulaşan kargo başlıyor beklemeye. Neyi beklediğini de bilmiyoruz. Bekliyor, bekliyor ve bekliyor. (Sonradan öğrendik neyi beklediğini) Ekselansları(Gümrük Çalışanı) bize bilgi vermek için, bu ürünün postayla gönderilemeyeceğini belirtmek için aramamızı beklemişmiş. Hoş sanki biz göndermişiz ürünü. Sen onu Çin’deki elemana söyle. (Tabii Çince biliyorsan) Maksat yapıcı olmak ise, devlet kurumu olmak ise vergisi bile ödenen ürünü yerine ulaştırırsın. Ürünün yanına yapıştıracağın bir etiketin üzerine problemin ne olduğunu belirterek uyarıda bulunsan kim küserdi. Ama maksat karşındakini fırçalamaksa “bu kadarına da pes” derler.

ACABA NE ZAMAN GELECEK ?

Bu haberin yazıldığı tarih olan 15.04.2021 tarihi itibariyle Erzincan’da yayınlanan Habercan gazetesinde başka bir gönderinin yılan hikayesi haline gelen yolculuğuna değinilen bir haber yapılıyor. PTT’den yapılan sözlü açıklamada “Sorumlusu biz değiliz. Ürün gümrükte” deniyor.

                Vatandaş ise şu konuda bilgi almak istiyor. “Gümrükmüş PTT imiş beni ilgilendirmez” diyen vatandaş “Benim kargom gelmedi. Ben onu bilirim. PTT malı yerine ulaştırmak benim sorunum değil diyor ise gönderilerin taşımasını da sorumluluğunu da bıraksın gümrüğe. Ya da bunun bir taşımacılık sorunu olduğunu anlayıp gümrükle sorunun çözümü için bağlantı kursun” diyor.

Vatandaş bu ülkenin temeltaşıdır. Onu barutlarsanız onu hakir görüp onu fırçalamaya kalkarsanız. Onu tehdit edip “Bak geri gönderirim haaa” derseniz bir gün sizin başınıza yıkılır ülkeyi sarsarsınız.

Editör: Doğu Gazetesi