Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyılıdız, göz acil servisinde gün içinde 300 civarında vatandaşa hizmet verdiklerini söyledi.  

Devlet Hastanesi yerine yapılacak olan 500 yataklı Şehir Hastanesi ve Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi yanında yapımı devam eden 250 yataklı ek hastane binası inşaatı devam ederken sağlık hizmetleri üç ayrı binada veriliyor. Acil servis ve Göz Polikliniğinde acil vakalara vatandaşlara tam donanımlı olarak Sağlık Hizmeti vermeye devam ediliyor.

Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doçent Doktor Ufuk Kuyrukluyılıdız , vatandaşların gönül rahatlığıyla  buraya gelebileceklerini söyleyerek; “Dörtyol da ki eski devlet hastanemizin yerine yapılacak olan yeni hastaneden dolayı boşaltılması sonucu binalarımızı ana bina , ışıkpınar yerleşkesi ve göz acil servise taşımıştık. Göz acil servisimizde vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz.  Özellikle burada verdiğimiz sağlık hizmetleri adına ve daha iyi kullanması adına bilgileri de buradan paylaşalım. Burada Dörtyol yerleşkesinde kine benzer bir acil servis hizmetimiz var. 24 saat burada hizmet veriliyor. Yeşil, sarı ve kırmızı alanlarımız bulunarak burada hastalarımıza hizmet veriyoruz. Yeşil alanda 4 hastaya aynı anda hizmet verebilecek fiziksel alana sahibiz. Sarı alanda ve acil müdahalelerde kırmızı alanda hastalımıza yardım edeceğimiz alanlarımız bulunmakta. Dolayısıyla bizim acil servisimiz Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hasta hanesinde olduğu gibi burada da  var. Bununla birlikte azil servisimizde hizmet eden bir laboratuvarımız olup bu laboratuvarımız da her türlü acil tektik yapılabiliyor. Bunun yanında röntgen ünitemizde bulunmaktadır. Burada ki farklı birimlerimiz acil servise hizmet ediyor.

Günlük 300 civarında hastamız geliyor. Fiziksel alanların en az Mengücak Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ki acil servisimiz  kadar yeterli olması yine hemşirelerimizin ve doktorlarımızın kalitesinden ötürü bu sayıyı daha da arttırmaya çalışıyoruz. Burada vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla buraya gelip hizmetlerden yararlanabileceğini söyleyebilirim “ diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi