Erzincan Milletvekili Serkan Bayram ve Erzincan belediye başkanı Cemalettin Başsoy’unda katıldığı gecede Şair ve Yazar Serdar Tuncer sahnede yerini aldı.

Erzincanlıların yoğun ilgi gösterdiği geceye, Antalyalı siyasetçiler de Erzincanlıları yalnız bırakmadı.

Gece Kuran’ı Kerim tilaveti ve slayt gösterisi ile başladı.

Gece sonunda görüşlerini aldığımız Antalya Muratpaşa ilçe Belediye Başkanı Ümit Uysal derneklerin önemine değinerek; “Bir kişi kendi çıkarını düşünür, iki kişi kendi çıkarını düşünür,3 kişi kendi çıkarını düşünür ancak topluluk sayısı arttıkça şehrinin ülkesinin çıkarlarını düşünmeye başlar ve çözüm aramanın yollarına girer onun için bu tür sivil toplum kuruluşlarının yaşatılması ve desteklenmesi çok önemlidir” dedi.

Gecede hemşerilerini yalnız bırakmayan AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram Antalya’da hemşerilerimizle buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek; “Hemşerilerimizi ülkemizin neresinde olurlarsa olsunlar desteklemeye yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz. Antalya’da hemşerilerimizle bir arada olmak onlarla hasbihal etmekten dolayı çok mutlu olduk, hem hasret giderdik hem de güzel bir gece geçirdik” dedi.

Erzincanlıların yoğunlukta yaşadığı Antalya’nın Kepez ilçe belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise Erzincanlıların Kepez ilçesinde yoğun bir nüfusa sahip olduğunu belirterek Erzincanlılar ile iç içe birlikte yaşamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Tütüncü; “Biz Erzincanlı hemşerilerimizle iyi bir ilişki içerisinde hemşeri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Erzincan derin kültürüyle ve geçmişindeki güzellikleriyle aslında bizim medeniyetimize yön veren simge şehirlerimizden birisi ve dolayısıyla onların kültürleriyle Antalya’yı harmanlamak Antalya’yı daha güzel hale getirmek çok mutluluk verici bir şey” dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise Erzincan’dan sılaya selam getirdiklerini ve böyle bir gecede bulunmanın heyecanını yaşadığını belirterek; “Antalya Erzincanlılar derneğinin daveti üzerine geldik buraya çok mutluyum çünkü can Erzincan’dan selam getirdik güzel bir organizasyon başkanı ve yönetim kurulunu canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Geceye ev sahipliği yapan Antalya Erzincanlılar yardımlaşma derneği ve Antalya ERSİAD yönetim kurulu başkanı Mustafa İlhan açıklamasında; “Amacımız gurbet ile sılayı buluşturarak hasret gidermekti böyle bir gece yaptığımızdan dolayı sevinçliyiz gururluyuz bu gün görmekten hemşerilerimiz büyük ilgi gösterdiler gecemize bizi yalnız bırakmadılar yaptığımız etkinlikler hemşerilerimiz tarafından her geçen güz biraz daha fazla ilgi görüyor buda bizim doğru işler yaptığımızı gösteriyor verilen bu manevi destek devam ettikçe etkinliklerimiz artarak devam edecek umarım herkes eğlenmiştir. Antalya ile Erzincan’ı buluşturmak bizim içinde ayrı bir heyecan oldu” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi