Aşçı açıklamasında şunlara yer verdi; “Aziz Vatandaşlarım, değerli hemşehrilerim, Ülkemiz dışgüdümlü paralelci Fetö teröristlerinin Silahlı Kuvvetlerimize sızan uzantılarının kahpe bir kalkışmasına şahit olmuştur. 

Herşeyden evvel Aziz Milletimiz o Şanlı Ecdadın torunları olduğu rüştünü isbat etmiş ve bu hain kalkışmayı o anda bertaraf etmiştir.  Türk siyasal hayatına kara bir leke olarak geçecek olan bu soysuzların pensilvanyadaki ele başları derhal derdest edilip yargılanıp hak ettiği hıyanet-i Vataniyyeden hüküm giymelidir. Kendi halkına Milletine silah sıkıp tank süren, Sayın Cumhurbaşkanımıza süikast eden, Yüce Gazi Meclisimiz olan TBMMyi bombalayan bu hainler gereken cezayı mutlaka almalıdır ve alacaktır. 
Silahlı Kuvvetlerimiz içinde bünyesinde zerre miktaf Fetö DNA sı olan herkes ordumuzdan derhal temizlenmelidir ve temizleneceğine olan inancımız sonsuzdur. Kalkışmanın ta enbaşından bu ana kadar vakur ve dik duruşları sebebiyle, Sayın Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan'a, hemşehrimiz başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, bakanlara, TBMM'nin sayın üyelerine, Genelkurmay Başkanımuz Sayın Hulusi Akar ve diğer Kuvvet Kumandanlarımıza, Siyasi Partilerimize ve cefakar Büyük Türk Milletine şükranlarımı sunuyorum. DEMOKRASİMİZ dimdik ayaktadır elhamdülillah. 
Hain kalkışmada canlsrını veren Aziz Şehitlerimize Yüce Allahtan Rahmet, ailelerine ve Aziz Milletimize sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi