2017-2018 Eğitim öğretim yılında Erzincan Halk Eğitim Merkezi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına 273 kız, 295 erkek olmak üzere 568 öğrenci ile eğitime başladı. Açılışa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, “bu yıl başarıları daha üst noktalara çıkaracağız” dedi.

Merkez İlkokulu Yeni Halk Eğitim Merkezi Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezin de başlayan eğitim öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ile birlikte Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Hasan Güneş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ziya Yavuz sınıfları gezerek eğitim öncesinde başarılar dilediler.

Hayat Boyu Öğrenmede Erzincan Halk Eğitim Merkezi Üniversiteye hazırlık Destekleme ve Yetiştirme kurs programı başlaması ile ilk derse katılan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün açıklamalar da bulundu. Gün yaptığı açıklamasın da; “ Öğrencilerimizin Okulla İlişkileri kesildikten sonra devlet olarak kendilerine eğitim alanın da yapmamız gerekenler var. Dershanelerin kapatılması sürecinden sonra Milli Eğitim bakanlığı halk eğitim merkezlerin de mezun öğrencilere yönelik olarak kurslar açıldı. Bu yıl üçüncü yılımız bu yıl gerçekten yüksek katılım var. Bizim isteğimiz geçen iki senede yakalanan başarıyı daha da yükseltmek. Sizlerin sayesinde başarı listemizi daha da üst sevilere çıkacak inşallah.

31 öğretmenimizle yaklaşık 600 civarın da kursiyerimizle bu eğitimleri vermeye çalışıyoruz. Gençlere seslenen il Milli Eğitim Müdürü Gün, sizler istedikten sonra hedefinizi belirledikten sonra başarısızlık asla söz konusu olamaz dedi. Önceki yolarda ki başarılara bakıldığında Tıp Fakültelere, hukuk, Diş hekimliği, mühendislik kazanan arkadaşlarınızın çıtasını sizler daha yukarılara çekeceksiniz. Şunu bilmenizi isterim kurslarımıza tamamen ücretsiz olarak geliyorsunuz, Devlet olarak bütün imkanlar seferber edilmiş hatta haftaya akıllı tahtalarda gelecek demek ki her şey sizin için kışın göreceksiniz sınıflarınız sın sıcak olacak.

Gecen yıl burada 284 öğrenci ile başladıklarını belirten il milli eğitim müdürü Gün, kursları 160 öğrenci ile tamamladıklarını ifade ederek, yol arkadaşı olabilmek için neticeye varabilmek için başlamak her ne kadar önemli ise bitirmek çok daha önemli. Burada neden olduklarını bilen arkadaşlar eğitimlerin kursun sonunu getirirler. Sizlerden istirhamım buraya neden geldiğinizi, burada eğitime neden başladığınızı kendinize sormanız. İşte o zaman ben buraya başarılı olmak belirlediğim hedefime varmak için geldim diyebilesiniz. Başarılı olmak elinizde sadece eğitimler devam etmeniz başarıyı istemeniz bunun için yeterli. Bu yıl üçüncü yılımız diyen Gün, Artık öğretmenlerimizde deneyimli bunların 9 tanesi şuan okullarımızda ders veren öğretmenlerimiz diğer öğretmen arkadaşlarımız her ne kadar ücret karşılığı ise de bizimle üçüncü yılları, öğretmenlerimiz kursun ne olduğunu üniversitenin ne olduğunu çok iyi bilen arkadaşlarımız. Sizlerden sadece şunu istiyorum. Bir hedef belirleyin o belirlediğiniz hedefe ulaşabilmek için geçekçi olun derslere mutlaka katılım gösterin 24 kişilik sınıfta 17 kişi eğitim alıyorsa bir eksiklik var. Bakın idarecimiz sabah 7:30 da burada neden sizler için.

İnşallah belirlediğiniz hedefinizde başarılı olur bizleri de mutlu edersiniz bizler sizler için buradayız diyen İl Milli Eğitim Müdürü Gün, 2017-2018 Eğitim öğretim yılında Erzincan Halk Eğitim Merkezi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (LYS-YGS) 273 kız, 295 erkek olmak üzere katılan 568 öğrencimiz ile kursları tamamlar başarıda zirve yaparız ifadelerini kullandı.

Kurslara katılan kursiyer öğrenci Hilal Gülhan, hiçbir ücret ödemeden tam bir dershane ortamında eğitim aldıklarını belirterek idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim dedi.

Erzincan Halk Eğitim Merkezi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına daha önceden katılan arkadaşlarımın önerileri doğrultusunda bu kurslara katıldığını belirten Bahadır Kargı da başarılı olmak için buradayım bizlere eğitim noktasında emek veren tüm öğretmenlerime teşekkür ederim dedi.

Editör: Doğu Gazetesi