Erzincan Bahçeli evler Halk Eğitim Kursu okul bahçesinde düzenlenen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ın eşi Hanımefendi Muhsine Kahraman, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nun Eşi Ayşe Çapoğlu, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün,  Kurs öğretmenleri , Kursiyerler ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan il Milli Eğitim müdürü Aziz Gün konuşmasın da; “Yıl içerisinde 70 usta öğreticimiz 1100 kursiyerimize el emeği göz nuru biçki, dikiş, nakış ve farklı kurslar adı altında çalışmalar yapmaktalar.Yıl boyunca yapılan çalışmaların ortaya çıkan eserlerin sergilenmesi yıl sonu sergileri ile ortaya çıkarılıyor biz buna yıl içerisinde yapılan emeklerin karşılığı olarak meyvelerini toplamak diyoruz. Özellikle son yıllarda Halk Eğitim Merkezleri vasıtasıyla bayanlara yönelik olarak açılan kurslar büyük önem taşımakta  çünkü bayanlarımız evlerinden çıkarak kendi hünerlerini becerilerini bir araya gelerek paylaşmaları çok önemli” dedi.

Programda hanımlara hitaben konuşma yapan Hanımefendi Muhsine Kahraman ise kısa açıklamasında; “Böyle güzel bir programa davet edilmekten duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim siz katılımcılara da hoş geldiniz diyorum. Sizlerin becerilerinizi duygularınızı yansıttığınız güzelliklerinizi görmek için buradayım, sizlerin evinizin dışında olmanız çocuklarınıza daha farklı anne olabilmek , becerilerin daha da geliştirilebilmesi zaten fıtratınız da var Allah sizlere bu güzel fıtratı vermiş  sizlerde bunu burada işleyerek gün yüzüne ortaya çıkararak işlemiş oluyorsunuz. Yapmış olduklarınızı eviniz dede yapma imkanınız varken burada neden yapıyorsunuz, çünkü okullarımız sizlerin yapmış olduklarınız daha da ileriye götürmeniz kendinizi geliştirmeniz için var bu bağlamda sizler iyiki varsınız, iyi ki kurslarımız var ve iyi ki bu etkinliklerimiz var sizleri yetiştiren öğretmenlerinize çok teşekkür ediyorum hayırlı olsun diliyorum” dedi.

Programda kurs öğretmeni Nuran Şirin çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şirin konuşmasına 27 yıllık öğretmenim sergilediğimiz eserlerin tasarımı tamamen bana ait 14 öğrenci ile bunları gerçekleştirdik umarım beğenirsiniz dedi.

Program kursiyerlerin sergilediği defile ile katılımcıların beğenisine sunuldu. 

Editör: Doğu Gazetesi