Düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, kısa bir süre katılarak hanımlarla sohbet etti. Ankara’da yaşayan Erzincanlı hanımların katıldığı toplantıda bir konuşma yapan ERDEF Başkanı Selahattin Ayvaz kısa bir konuşma yaptı. Ayaz; “Erzincanlı hanımların kültürümüzün korunması ve yeni nesillere aktarılmasında büyük öneme sahip olduklarını belirterek “ ERDEF olarak bunun bilincindeyiz. Onun için Hanım Komisyonumuzun çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Erzincan sevgisini canlı tutmamızda en önemli faktör aile bağlarını güçlendirmektir” dedi. 
Erzincanlı hanımların en az ayda bir defa bir araya geleceklerini ve sosyal aktivitelerini artıracaklarını belirten Ayvaz, “ öncelikli hedeflerimizden biri Erzincanlı ailelerin Ankara’da tanışmasını ve kaynaşmasını sağlamaktır. Bu nedenle her toplantıda önemli gördüğümüz konularda alanında uzman kişilerle bilgilendirme sohbetleri yapacağız” dedi.
Toplantıya sohbet konuğu olarak katılan İletişim Uzmanı Sanem Arıkan, hanımlara aile içi ve sosyal aktivitelerde iletişim konusunda bilgi verdi. Beden dili, giyim vb. konuları örnekler vererek anlatan Arıkan, kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi.
Daha sonra hanımlar Ankara’da Erzincan’ın tanıtılmasına dönük kermes, gezi, ziyaretler gibi etkinliklerin planlanmasını yaptılar ve Mayıs 2014 tarihinde Erzincan’a gezi yapmayı kararlaştırdılar.
Milletvekili Muharrem Işık hanımlarla yaptığı sohbette, kadınların yer aldığı tüm alanlarda barış ve huzurun hâkim olduğunu, başta siyaset olmak üzere tüm alanlarda hanımların daha aktif olmaları gerektiğini belirtti. Erzincanlı hanımların ısrarla Ankara’da “Erzincan Günleri” neden yapılmıyor sorusuna “ bu konuyu takip edeceğim. İlgili makamlarla görüşmeler yapılması konusunda gayret göstereceğim” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi