Matematik konularının ana temalarının birçok noktasına monte edildiği ve bunlarında hareket ettirilerek konuların öğrencilere anlatıldığı sınıf, öğrencilerin matematiğe olan ilgisini daha da arttırıyor. Matematik formüllerinin hareketli materyaller ile duvarlara dizayn edildiği sınıfta öğrenciler hem eğleniyor, hem de matematiğin inceliklerini öğreniyorlar. Zekâ ve diğer eğlendirici oyunlarında yer aldığı sınıfta, öğrenciler matematik aktiviteleri yanında kendilerini de geliştiriyorlar.

            Bilim Sanat Merkezinde 135 öğrencinin bulunduğunu söyleyen Bilim Sanat Merkezi Müdürü Sedat Aykal, “Merkezimizde şuan 135 öğrencimiz var. Genel zihinsel yetenek, resim ve müzik alanlarında çocuklarımızla çeşitli aktiviteler, çalışmalar, proje çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın yetenek alanlarına uygun çalışmalar yapılmaya özen gösterilmektedir. Her şeyden önce yer üstü zenginliği olarak tabir edilen bu öğrencilerimize nitelikli eğitim vermek için kurumumuzda fiziksel anlamda da uygun rantabıl hale getirmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle de matematik sınıfımızı kurmuş bulunmaktayız. Yapılan çalışmalara gelirsek dediğim gibi proje tabanlı, proje ağırlıklı çalışmalar planlanıyor. Çocuklarımızı bu çalışmaları yapmak için motivasyonlarını artırabilmek adına fiziksel anlamda da her türlü donanımı, ekipmanı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.    

          

Öğrencilerin matematiği daha iyi kavrayabilmeleri için böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Matematik Öğretmeni Ramazan Beydili ise açıklamasında; “Bilim sanata gelen öğrencilerimizin daha çok dört işlem becerisine ihtiyaç olmadığını düşünerek böyle bir yola başvurduk. Burada ki amacımızda şuydu; çocuklar ortaya çıkan formülleri, kuralların ispatlarını yapabilsinler. Bu noktada da çocuklardan ilham alarak biz böyle bir yola başvurduk. Birçok formülün ispatını duvarlarda materyallerle destekleyerek ispatlamaya çalıştık. Hareketli bir matematik sınıfı oluşturmaya çalıştık. Buraya gelen öğrencilerimizin sıkılmadan, severek eğlenerek matematiği daha eğlenceli hale getirerek devam etmesini istedik. Bu yüzden de farklı tasarımlarda bulunduk. Bunun yanında tabii ki oyuncaklarda bulundurduk. Şekerlerde bulundurduk. Araba yarışı da bulundurduk. Şimdi geometri ile ilişkilendirerek birçok aktivite gerçekleştirdik. Yanında zekâ oyunlarına yer verdik. Sayıları, rakamları üç boyutlu olarak tasarlayıp buna yönelik çalışmalar hazırladık. Bu çalışmalarımızı ilerleyen zamanlarda bir proje olarak da sunmayı düşünüyoruz. Erzincan’da da böyle hareketli bir matematik sınıfı yoktu. Bizde bu yüzden bir ilke imza atmak istedik. Türkiye genelinde çalışmalarımızı Bilim Sanat Merkezleri arasında çalışmalarımıza devam ederek örnek bir sınıf oluşturmayı amaçladık.” şeklinde konuştu.

Bilim Sanat Merkezinden istifade eden öğrencilerden Engincan Şahin, “Biz bu sınıfta matematiği soyut bir şekilde değil aslında somut, gözün içini doldurabilecek bir şekilde yani insanlara görsel olarak güzel bir şekilde görünebilecek, bu sayede matematiği sevdirecek bir biçim de dizayn ettik. Bizim bu sınıfta ki amacımız şu olacak, matematiği sadece işlem olarak algılayan insanları burada görsellikle zekâ oyunları ile hatta burada eğlenceli aktivitelerimizle sınıfta matematiği sevdirmeyi amaçlayacağız. Matematikte anlamadığım çoğu konuyu burada anladım. Bu şekilde matematiği hem seviyorum, hatta matematik en sevdiğim ders” dedi. 

Bilim ve Sanat Merkezinde her sınıfta ayrı ayrı çalışmalar yapılarak öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlanıyor. Resim, Müzik, atölye, bilişim gibi birçok alanda eğitimler vere bilim sanat merkezi, eğitimi hem verisel, hem eğitsel hem de görsel olarak öğrencilerine sunuyor. 

Editör: Doğu Gazetesi