Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastalarına daha iyi olanak sağlamak yönünde teknolojik olarak hizmet vermeye devam ediyor. Hasta hane bünyesine kazandırılan tanesi 20 bin TL civarında olan 3 adet dijital negatoskop ile hastalara anında hizmet verebiliyorlar.

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine uygulamaya konulan dijital negatoskop ile ilgili bilgi veren Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hasta hanesi Baş Hekimi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız; “Hasta hanemiz bünyesinde 3 adet dijital negatoskop aldık ve bunların kullanımımıza koyduk. Dijital nagatoskop, birkaç yıl önce bilindiği gibi Tomografilerimizde, filim hastalarımıza filim vermeden bilgisayar üzerinden görüntülemeye başlamıştık.

Bu çağın gerektirmiş olduğu bir teknolojik ilerlemeydi. Bu doğrultu da bir takım ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de özellikle ameliyata aldığımız hastalarımızda ya da acil serviste tomografi üniteleri arsanda ki mesafeden ötürü, hekimlerimizin yoğunluktan oraya gidip gelmeleri bir zaman kaybına yol açacağı için bu dijital nagatoskopları almayı planlamıştık ve bunu da başardık. Bu negatoskoplardan birini acil servisimize koyduk, diğer iki tanesini ise beyin cerrahisi ve genel cerrahi ameliyatlarına monte ettik. Bunların tanesi yaklaşık 20 bin TL civarında ve bu monitörler bize şu iyiliği sağladı.

Acil servislerimiz için hastalarımız Tomografi ve EMAR çekildikleri zaman sisteme filmleri düştüğünde hekim arkadaşlarımızla acil servisimiz içindeki yer alan bu sarı alanda yer alan bu monitör ile anlık olarak bu filmi değerlendirebiliyorlar.

Yine ameliyathane de genel cerrahi ve beyin cerrahi odalarında ameliyat sırasında ekibimiz veya bir filime bakılma ihtiyacı duyulduğunda yine bu monitörlerden filimi takip edip gerekli desteği o an için ameliyat sırasında alabiliyorlar. Ameliyathanelerde de zaten görüntülerde aldığınız gibi. İnşallah çağın uygun bir şekilde daha modern hizmetlerle Erzincan’ımıza sağlık hizmetlerinde hizmet vermeye devam edeceğiz. Bize bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi