Başkan Gürkan yaptığı açıklamasın da; “ Bildiğiniz gibi 14 Nisan 2018 tarihinde oda seçimlerini yapacağız. Son on gün içeresinde önce yönetim kurulumuz ile sonrada bazı üyelerimizle adaylık durumumu istişare ettim. Oda çalışmalarımız hakkında ekseri çoğunluğun memnuniyetlerini dile getirmeleri bizleri de çok mutlu etti. Hamdolsun elimizden geldiğince en iyisini ekip olarak yapmaya çalıştık.

Aldığım tek olumsuz tepki 6 ay önce iptal olan seçimlerde farklı irade beyan edipte şimdi aday olmam altı ay önce bize destek sözü veren dostlarımızı zor duruma sokacağı yönünde oldu. Evet, üyelerimiz haklıydı. O seçimlerde sadece ben değil ekibimizde de ekseri çoğunluk bir irade ortaya koymuştu.

Şimdi aday olmam halinde hem kendimi inkar etmiş olacaktım hem ekip arkadaşlarımı zor duruma sokacaktım. Bu önemli bir ayrıntıydı. Bu konuyu yönetimde de istişare ettik. Yönetimin tamamı da aday olmayı hak ettiğimizi ancak altı ay önceki süreci düşünürsek herkesi sıkıntıya sokacağımızı beyan ettiler.

Kimseyi sıkıntıya sokmaya hakkı olmadığını belirten Gürkan, İstişare etmeye gittiğim kişilere hep ‘’adaylık durumum söz konusu olursa’’ diye başladım. Ama bu ikinci ağızlarda kesin aday diye algılandı. Bugünde kararımı verdim aday olmayacağım taraf değilim. Bu kararımı TOBB başkanım Rıfat Hisarcıklıoğlu ile paylaşmak için Ankara’ya geldim. Görüştük istişare ettik. Başkanımızda benimle aynı fikirdeydi.
 

Yapılacak seçimlerin odamız için ilimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim. 14 Nisan sonrasında da odamız için yapmam gereken birşey olması halinde elimden geleni yapmaya varım diyorum geçen on bir aylık süreçte bana desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu üyelerime ve meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi