Erzincanspor tarihinin en acı günü olarak hafızalarda yer eden 21 Şubat 1997'deki trafik kazasının 21. yıldönümü dolayısıyla hayatını kaybeden eden takım kaptanı Vedat Çimen, oyuncu Cumhur Alan ve takım yöneticisi Cengiz Özker Anagold 24 Erzincanspor yöneticileri, teknik heyet ve futbolcuları tarafından mezarları başında dualarla anıldılar. Trafik kazasında hayatını kaybederek Türk spor tarihine "Futbol Şehitleri" olarak geçen Vedat Çimen, Cumhur Alan ve Cengiz Özker için Terzibaba Mezarlığında biaraya gelen takım yöneticileri ve futbolcular dualar ettiler.

Kur'an -ı Kerim okunması ve dualar edilmesinin ardından konuşan Anagold 24 Erzincanspor Takım Kaptanı Erman Kılıç "Bugün takımımız için duygu dolu bir gün oldu. Erzincansporlu futbolcularımız abilerimiz trafik kazasında hayatlarını kaybetmişler. Terzibaba Mezarlığına gelerek onlara dualar ettik. Allah mekanlarını cennet eylesin. Erzincanspor İnşallah bir daha böyle talihsiz bir kaza yaşamaz. Biz onların bize bıraktıkları bayrağı devraldık. Onların bize bıraktıkları emaneti koruyacağız ve İnşallah her şey daha güzel olacak." dedi.

Yaşanan kazada Erzincanspor'un çok değerli futbolcularını ve yöneticisini kaybettiğini vurgulayan Anagold 24 Erzincanspor Teknik Direktörü Tuğrul Metin ise " Kazada kaybettiğimiz isimler spor şehitleridir. Erzincanspor büyük ve köklü bir camiadır. Böyle büyük kulüplerde maalesef istenmese de bu tip kazalar sıkıntılı durumların meydana geldiği oluyor. Bizde böyle büyük bir camianın geçmişinde yaşanmış bir kazanın ardından vefat edenleri anmaya ve dua etmeye geldik. Onların maneviyatına yakışan sonuçlar ve başarılar alarak onların ruhlarını da sevinçli bir hale getirmek istiyoruz şampiyon olarak. Onlar için vefa borcumuz var. Çünkü onlar bu takım için canlarını verdiler. Mekanları cennet olsun. İnşallah bizlerde onlara yakışan bir Erzincanspor oluruz. Tek amacımız bu." şeklinde konuştu.

21 Şubat 1997 yılında Ankara PTTspor karşılaşması için karayolu ile Ankara’ya gitmekte olan takım otobüsü, Kırıkkale yakınlarında kaza yapmış, trafik kazası sonucunda Erzincanlı sporcu Cumhur Alan, Vedat Çimen ve yönetici Cengiz Özker hayatını kaybetmişti.

Editör: Doğu Gazetesi