Erzincan İl Müftülük Konferans Salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve Final Üniversitesi Rektör Danışmanı Eğitimci Yazar Hüseyin Arslantürk'ün katılımlarıyla Halk Eğitim Merkezi Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) kursuna devam eden 500 öğrenciye TYT ve YKS (Yeni Üniversite Sınav Sistemi) tanıtım ve motivasyon (Hayellerimle Randevum Var) konularında sunum yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Aziz Gün, YGS, OKS, TEOG gibi isimler değişse de alınması gereken bilginin değişmeyeceğini ve öğrencilerin de buna göre hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Aziz Gün açıklamasında şunları söyledi; “Mevlid Kandili münasebetiyle hepinizin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum. Bütün samimiyetimle söylüyorum bu günkü programımız çok farklı. Neden farklı derseniz, buraya gelmeden önce şuraya batlığımda bir şeyler yazıyor. YGS, OKS, TEOG vs bir şeyler yazılıyor. Ama ben bütün öğrencilere söylediğim şu, kıymetli gençler, hangi kelimelerin baş harflerini toplarlarsa toplasınlar, nereye koyarlarsa koysunlar bazıları ne yapacağız ne edeceğiz karışıklık var diyorlar. Hayır hiçbir karışıklık yok, hiçbir karmaşa yok. Hani derler ya ‘abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olur mu’ yok olmaz. Bu neyi gerektiriyor bize, okullara gittiğiniz yerler ne için gidiyorsunuz? Bilgiyi talep etmek için, bilgiyi almak için. Oradaki arkadaşlarımızın görevi ne? Size lazım olanı vermek için. Şimdi biz size lazım olanı veriyor isek, siz de alınması lazım olanı alıyorsanız, sınav ne içindir bilgi ölçmek içindir. Sınav ne sizin güzelliğinizi, ne sizin endamınızı, ne sizin yakışıklılığınızı sınav sizin bilginizi ölçecek. Siz de ne için neden geldiğinizi bilirseniz, size anlatılanı alırsanız aslında maksat hasıl olmuştur.”

Aziz Gün’ün açılış konuşmalarının ardından, Final Üniversitesi Rektör Danışmanı Eğitimci Yazar Hüseyin Arslantürk, yaklaşık 500 katılımcıya, TYT ve YKS (Yeni Üniversite Sınav Sistemi) tanıtım ve motivasyon (Hayellerimle Randevum Var) konularında sunum yaptı.

Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen programa Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Final Üniversitesi Rektör Danışmanı Eğitimci Yazar Hüseyin Arslantürk, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ziya Yavuz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Güneş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi