Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Türk Millî Eğitim Sistemi’nin temel hedefleri arasında öğrencileri sağlıklı, mutlu bir şekilde hayata hazırlamak, iyi insan ve iyi vatandaş olmalarını sağlayacak bilgi, beceri, değer, tutum, davranış ve alışkanlıklarla donatmak yer almaktadır. Bu bağlamda değerlerin eğitim süreci içerisinde kazandırılması ve yeni nesillere aktarılması hedeflere ulaşmada ve kültürel devamlılık açısından da son derece önem taşımaktadır. Bu kapsamda ülke genelinde üç yıldan beri yürütülen çalışmalar ilimizdeki okullarda da çok güzel etkinliklerle devam etmekte” denildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Yıldız Ertunç ve Abdullah Şahin’in de katıldığı programa neredeyse okulun tüm velileri de katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hayrettinpaşa İlkokulu Müdürü Murat Burak San, değerlerin öğrencilere kazandırılması adına özveriyle çalıştıklarını belirtti. San, programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederken katılımlarından ötürü de tüm velilere şükranlarını sundu.

Tanıtılan tüm Türk büyükleriyle ilgili ayrı ayrı gösteriler hazırlanan programda öğrencilerin kostüm ve konuşmaları da büyük ilgi gördü. Kimi zaman duygusal anların kimi zaman da eğlenceli anların yaşandığı program, tüm öğrencilerin katılımıyla seslendirilen Gazi Mustafa Kemal’e ithafen söylenen şarkıyla sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi