Mehtap Özer, Erzincan Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, kent merkezindeki Erzincan Orduevi'nde yakaladığı kediye yumruk ve tekme atarak işkence yaptığı ileri sürülen T.H'nin çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını anımsattı.

Derneklerinin İstanbul'da faaliyet gösterdiğini ve zanlının kediye işkence etmesine tepki göstermek amacıyla Erzincan'a geldiğine işaret eden Özer, T.H.'nin Erzincan Orduevi'nde çalışmayan ve aşırı alkollü bir er olduğunu ifade etti.

Özer, zanlının orduevi önünden geçerken alkollü olarak nizamiyeye girdiğini, görevliler ilgili kişiye durumu bildirirken T.H'nin yakaladığı kediye işkence yaptığını ifade ederek, zanlının askeri disiplin ile yetişen bir subay olmadığını vurguladı.

Bu olay üzerinden Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yıpratılmasını izin vermeyeceklerini dile getiren Özer, "Vahşete, şiddete uğramış zavallı kedi üzerinden Türk ordusunun itibarının zedelenip hırpalanmasına kesinlikle göz yummayacağız. Vatandaşlardan, bağlı bulundukları adliyeye gidip her Türk vatandaşının doğar doğmaz fahri mensubu olduğu Türk ordusuna zarar veren, hayvana eziyet edip maddi, manevi bizi de hırpalayan bu kişiden ayrı ayrı şikayetçi olmalarını talep ediyoruz." diye konuştu.

Özer, T.H. hakkındaki soruşturmanın sürdüğünü ve işlediği suçtan dolayı sulh hukuk mahkemelerinde yargılanacağını sözlerine ekledi.

Editör: Doğu Gazetesi