Vali Arslantaş mesajında; “Engellilerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı bir kararla 3 Aralık, Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının aşılabilmesi, hayat standartlarının yükseltilmesi, topluma kazandırılması hususlarındaki girişimlerin güçlendirilmesi, bu alandaki toplumsal hassasiyet ve bilincin yükseltilmesi için önemli bir fırsattır.

Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmesini sağlamak, onların yaşamlarının kolaylaşmasına yardım etmek, yaşama sevinçlerini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için gayret göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir.

Devletimiz, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, son yıllarda toplumsal yaşamda etkinlik alanlarını genişletmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla, engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeye yönelik çok önemli düzenleme ve uygulamaları hayata geçirmiştir.

            Bizler de, hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmamalıyız. Her normal insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmadan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunarak onlara yardımcı olmalıyız.

            Bu duygu ve düşüncelerle; Dünya Engelliler Günü’nde, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini diliyor, başta engelli vatandaşlarımız ve aileleri olmak üzere tüm Erzincanlı hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi