Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ifadesinde, “Çok şey söylemek mümkün ama gerçekleri söylemek bizi idare edenlerin önünde söylemek biz sivil toplum kuruluşu temsilcilerine düşer diye düşünüyorum. İnanın şeker sanayinde çalışan bir insan hiç tatil yapmadan kampanyada çalışmaya devam ediyor. Bu bir hukuksuzluktur” dedi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise bu duruma açıklık getirerek, izin alamayan işçilere tek gün için iki günlük ücret verdiklerini ifade etti. Arslantaş konuşmasında şunları söyledi;  “Eğer normun içerisindeki kuralları uyguluyorsanız ve bu beğenilmiyorsa buna hukuksuzluk denmez. sürekli pancar geldiği için işçilerimize çok hassas ve özel durumlar dışında izin veremiyoruz. Biz izin veremediğimiz durumlarda müsait zamanlarda bir hafta izin temin ediyoruz veya bir gün izin gününde çalıştırmışsak iki günlük ücret veririz. Bu tartışılır ancak bu hukuksuzluk değildir” dedi.

Arslantaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bir yerde hukuksuzluk varsa karşısında bizler daima olacağız. Hukuksuzluk olması için bizim hukuk normlarımızda belirlenenin dışında bir işlem yapılması gerekir. Eğer normun içerisindeki kuralları uyguluyorsanız ve bu beğenilmiyorsa buna hukuksuzluk denmez. Biz pancarı kampanya ile sökmeye başladık ve bu yılbaşına kadar da devam edecek. Bu sürede çalışan sayımızı arttırabiliriz. 300 kadar da arttırıyoruz. Fakat sürekli pancar geldiği için işçilerimize çok hassas ve özel durumlar dışında izin veremiyoruz. Biz izin veremediğimiz durumlarda müsait zamanlarda bir hafta izin temin ediyoruz veya bir gün izin gününde çalıştırmışsak iki günlük ücret veririz. Bu tartışılır ancak bu hukuksuzluk değildir.

Editör: Doğu Gazetesi