Erzincan Esentepe mevkiinde geçtiğimiz yıl oluşturulan Adalet Hatıra ormanında bu yılda 21 Mart Dünya Ormancılık Gününde, Erzincan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü organizasyonu ile fidan dikimi gerçekleştirildi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ümit Şahin, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Denetimli Serbestlik Müdürü Lütfullah Ateş, Orman İşletme müdürü Tekin Işık ve 45 denetimli serbestlik yükümlüsü, Ceza infaz kurumundan 20 hükümlünün katılımı ile fidan dikimi yapıldı.


250 fidanın dikimi yanı sıra daha önce dikilen 600 Ağacın bakımının da yapıldığı programda konuşan Erzincan Orman İşletme Müdürü Tekin Işık, “Tarım Orman bakanlığı ile ortaklaşa düzenlenen protokol kapsamında 81 ilde ağaçlandırmaya katkı sağlamak amacıyla Adalet Hatıra Ormanı oluşturuldu. Esentepe mevkiinde 10 Bin metre kare alanda Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılan çalışmalar kapsamında 2 Bin 500 fidan toprakla buluşturuldu” dedi.


Orman haftasını kutladıklarını belirten Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Ormanların bulunduğu alanlara büyük değerler kattığına dikkat çekerek, bu değerlerin farkında olarak ağaçlandırma işlerine önem verdiklerini vurguladı.
Oluşturulan Hatıra ormanının Hayırlı olmasını temenni eden Adli Yargı Adalet komisyonu başkanı Ümit Şahin, emeği geçen herkese teşekkür etti.


Son olarak konuşma yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, bahar bayramı ile birlikte kutlanan Nevruz Bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Erzincan Ordu caddesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde Nevruz ile ilgili etkinlikler yaptık aynı zamanda bugün 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü. Bugün Cumhuriyet Meydanında Down Sendromlu çocuklar ile de farkındalık oluşturduk. Şimdi ise Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Erzincan Orman İşletme Müdürlüğümüzün ortaklaşa yaptıkları bir faaliyette bir aradayız. Hükümlü olmaktan Yükümlü olmaya geçen bir şekilde ceza evine düşmüş vatandaşlarımızın, cezalarının bir kısmını tamamlayıp denetimli serbestlik kapsamında toplum yararına yapmış oldukları bir faaliyet. Geçen yıl yine burada ağaçlarımızı dikmiştik. Burada hem dikilen ağaçları kontrol edeceğiz hem de Baharın gelmesi ile yeni 250 adet fidanı toprakla buluşturacağız. Hayırlı olsun” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş ve programa katılan protokol mensupları ile hüküm ve yükümlüler birlikte fidan diktiler.

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Erzincan 100.Yıl Atatürk Huzurevi ve YBRM sakinlerinin el emeği ve özenle yapmış oldukları ürünlerinin sergi açılışını Vali Yardımcısı Mehmet Şerif OLÇAŞ İl Müdürü Muhammer Doğan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Havaalanı Müdürü Levent Akkuş gerçekleştirdi.

Serginin açılışının ardından Vali Yardımcısı Mehmet Şerif Olçaş İl Müdürü Muhammer Doğan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve katılımcılar yaşlıların kendi elleriyle yaptıkları ürünleri incelediler.

Editör: Doğu Gazetesi