Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Erzincanlı iş adamı Altan Elmas’ın babasının adına yaptırmış olduğu Elaattin Elmas Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mutlu Mayda, Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Harun Şimşek, İmam Hatip Okulları İl Platform Başkanı Ali Şimşek, Erzincan İmam Hatip mezun ve Mensupları dernek Başkan vekili Hasan Çakmak, Anadolu İmam Hatip Lisesi okul aile Birliği Başkanı Muhammed Özcan Aydın tarafından karşılanan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yapılan inşaat hakkında bilgi veren İnşaat Şefi Fahri Büyükakyol; "Binamız 2 katlı olmak üzere 6 bin 500 metre kare kapalı alana sahip. Kat yüksekliklerimiz diğer okullara nazaran 4 metre olarak yüksek tavanlı düşünüldü. Daha ferah ve geniş alan sunuyoruz. 24 derslik bunun haricinde fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı olan çok amaçlı salonu, beden eğitimi salonu, daha geniş kantini olan bir okulumuz olacak inşallah. Ayrıca arsamız 13 bin metre kare geri kalan 11 bin metre karede peyzaj alanı olarak düşünülmüş. Futbol sahası, koşu pisti, süs havuzları, ağaçlandırma ve değişik şekilde peyzaj işlerimiz mevcut olacak." Dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mutlu Mayda Erzincan belediye Başkanımız Sayın Cemalettin Başsoy ilimizde bulunan okullarımıza çok yardımları oldu. Okul bahçelerimizde peyzaj işlemleri yaptırdı. Yapımı devam eden Anadolu İmam Hatip Lisemizi ziyaret ettiği için teşekkür ederim dedi.

İmam Hatip Okulları il Platform Başkanı Ali Şimşek ise yaptığı konuşmasın da; “Sayım belediye başkanımızı ilk davet etmemizde hem kabul ederek yoğun programlarına rağmen geldiler. Aynı zaman da kız imam hatip okulumuzda bazı ihtiyaçlarımız vardı kendisine ilettik yardım sözü verdiler teşekkür ederim” dedi.

Erzincanlı iş adamı Altan Elmas’ın babasının adına yaptırmış olduğu Elaattin Elmas Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklama da; “Sur yapı tarafından yapılan imam hatip lisemizin inşaat alanındayız. Erzincan’da fiziki olarak okullaşma Türkiye genelinde ilk sıralardayız.

Erzincan olarak önemli bir seviyeye geldik diyen Başkan Başsoy, dersliklerde ki öğrenci sayılarımız 15 e kadar düştü. Öğretmen başına düşen öğrenci sayılarının bir derslikte 15 olduğundan dolayı ülke genelinde ilk sıradayız dedi.

Başkan Başsoy açıklamasını devamın da; İlimizde yapımı devam eden okul inşaatlarını devam ettiğini belirterek, İnşaatların yapılmasın da Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın çok büyük emekleri, katma değerleri var. Başbakanımızın talimatları doğrultusun da gerek üniversitemiz de gerekse ilk orta ve liselerimiz anlamında son 5 yılda çok büyük oran da fiziki binalar yapılarak Erzincanlıların hizmetine sunuldu.

İmam Hatiplerimiz şuan da Türkiye de ciddi anlamda yapılaşmada yani eski binaların yıkılarak yeni binaların yapılması anlamın da Erzincan olarak ilkleri yaşıyoruz. Erzincan’da ki imam Hatip okulların dada eski olan binaların çoğu yenilendi şu anda da yapımı devam eden Anadolu imam hatip lisesindeyiz. Eğitim ve Öğretime ne kadar yatırım yapsak azdır diyen başkan Başsoy, Türkiye genelin de son 15 yılda Eğitime ayrılan bütçe ilk sırada dedi. Çocuklarımızın geleceği Ülkemizin geleceği ve tabi ki bizim geleceğimiz dedi.

Üzerinde bulunduğumuz arsa Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisemiz. Burada buluna teknik personelimiz arkadaşlardan bilgi aldık. Öncelikle bu yapıyı ilimize kazandıran Sur Yapı Yönetim Kurulu başkanı Altan Elmas Beye buradan teşekkür ediyorum. Babası Elaattin Elmas adına yaptırarak bağışlıyor. Allah Böyle hayırsever iş adamlarımızın sayısını artırsın. Devletimizin imkânlarının yetmediği bazı yerlerde burada ülkemizde ticaret yaparak para kazanan iş adamlarımızın eğitime katkıda bulunmalarını bekliyoruz ve teşekkür ediyoruz.

6 bin 500 metre kare kapalı alana sahip olan bu binamız 2 katlı ve 24 derslikli olmasının haricinde fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı olan çok amaçlı salonu, beden eğitimi salonu, daha geniş kantini olan bir okulumuz olacak. Burası Erzincan’ımız için çok büyük bir kazanımdır diyen Başkan Başsoy, burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum, burada okuyacak eğitim görecek olan çocuklarımıza, eğitim verecek öğretmen ve idarecilerimize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Doğu Gazetesi