İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşan  Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu ile Dokuz Eylül Üniversitesi öğretmeni Bekir Emiroğlu öğrencilere motivasyon konulu konferans verdiler.

Öğrencilere ders çalışma, plan, sosyal medya kullanımı, teknoloji kullanımı gibi konularda bilgiler aktaran Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu; “Ülkemiz içten ve dıştan düşmanlarla ve terör vebasıyla mücadele verirken, gönül coğrafyamızda Müslüman kanı oluk oluk akarken elbette ki ümmetin umutla baktığı son kale olarak gördüğü ülkemiz ve milletimizin yeniden dirilişi ve medeniyetimizin yeniden inşasının mimarı olan öğrencilerimiz, sizler ve bizler bu sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız" dedi.

Erzincan İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Harun Şimşek ise, öğrencilerin derslere olan motivasyonunu arttırmak için bu tür programlar düzenlediklerini ve İmam Hatip Lisesi olarak bu yıl daha büyük başarılar elde edeceklerini söyledi.

Şimşek kısa açıklamasında şunlara yer verdi; “Gönül coğrafyamızın, ümmetin bu millete bakışının sonucu olarak daha fazla gayret etmek zorundayız. Çalıştığımız kurumda bu sorumluluk ve bilinçle hareket ederek gayretimizi artırmak zorundayız. Bizim kendimize örnek alacağımız Peygamber efendimizin örnek hayatını, hayatımızda ve yöneticiliğimiz de uygularsak sorun kalmayacak. Peygamber efendimiz bir hadisinde ’ Kolaylaştırın, zorlaştırmayın, müjdeleyin, sevindirin, nefret ettirmeyin’ diyor. Kendimiz önce her alanda örnek olacağız ve öğrencilerimizden de bu davranış ve yaptıklarımızın aynısını isteyeceğiz.

Kültürel etkinliklerimiz çerçevesinde düzenlediğimiz bu programda öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu arttırmak için yapıldı. Öğrencilerimizi tecrübeli insanlarla buluşturarak bilgilerinden istifade etmelerini sağlıyoruz. Düzenlediğimiz programlar hem bizim hem de öğrencilerimiz için çok faydalı olacaktır diye düşünüyoruz” dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi