- Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Doğan:
"Nasip olursa önümüzdeki yıl, Huzurevleri Arası Bocce Ligi'ne katılacağız. Takımlarımızın Huzurevleri Arası Bocce Ligi'nde tüm illere giderek bu lige katılan diğer şehirlerdeki yaşlılarla kaynaşmalarını ve hayata daha çok bağlanmalarını istiyoruz"
- Takımda yer alan 83 yaşındaki Fahrettin Konak:
"Bocce oynamak çok güzel. Boş zamanlarımızda burada bocce oynayıp neşeli vakit geçiriyoruz"

Erzincan'da bir huzurevinde kalan ve yaşları 72 ile 86 arasında değişen "ihtiyar delikanlılar"dan oluşan bocce takımı, Huzurevleri Arası Bocce Ligi'nde başarılı olmak için ter döküyor.

Kentteki 100. Yıl Atatürk Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan, yaşları 72 ile 86 arasında değişen 6 kişiden oluşan bocce takımı, Huzurevleri Arası Bocce Ligi'nde yer almak için antrenmanlara başladı.

Huzurevinin bahçesindeki bocce sahasında her gün idman yapan "ihtiyar delikanlılar", hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de söz konusu ligde gelecek yıl mücadele edip şampiyonluk kupasını kazanmak için hazırlık yapıyor.

Oldukça istekli gözüken "ihtiyar delikanlılar"ın antrenmanlarını izleyen huzurevi sakinleri de alkış tutarak kendilerine destek oluyor.

Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, yaşlıların bir arada, mutlu şekilde yaşaması için huzurevinde farklı etkinlikler ve aktiviteler düzenlendiğini söyledi.

Bocceyle yaşlıların hem eğlendiğini hem de spor yaptığını kaydeden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşlılarımız gün içerisinde hem eğleniyor hem birlikte yaşama kültürünün gerektirdiği şartları yerine getiriyor hem de spor sayesinde zinde kalıyor. Bu sporun birçok faydasının yanı sıra belki de bizim için en önemlisi, yaşlılarımızı rehabilite etmesi. Çünkü eğilme, kalkma, fırlatma, atma, tutma gibi egzersiz ve kol hareketleriyle eklemler çalıştırılarak yaşlıların 'aktif yaşlanma' dediğimiz huzurlu yaşlanmasını burada sağlıyoruz."

- "Önümüzdeki yıl Huzurevleri Arası Bocce Ligi'ne katılacağız"

Doğan, Huzurevleri Arası Bocce Ligi'nde yer almayı planladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Nasip olursa önümüzdeki yıl Huzurevleri Arası Bocce Ligi'ne katılacağız. Lige hem kent merkezindeki hem de Refahiye ilçemizdeki huzurevlerinden oluşturulan iki takım olarak ayrı ayrı katılmayı hedefliyoruz. Takımlarımızın Huzurevleri Arası Bocce Ligi'nde tüm illere giderek bu lige katılan diğer şehirlerdeki yaşlılarla kaynaşmalarını ve hayata daha çok bağlanmalarını istiyoruz."

Takımda yer alan 83 yaşındaki Fahrettin Konak ise "Bocce oynamak çok güzel. Boş zamanlarımızda burada bocce oynayıp neşeli vakit geçiriyoruz." diye konuştu.

Aynı takımın 72 yaşındaki oyuncusu Hüseyin Gülşen de bocce oynadığı için mutlu olduğunu anlatarak, "Eğleniyoruz, güzel vakit geçiriyoruz, arkadaşlarla spor yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi