Eski takımı olmasının avantajını kullanamayan Serdar Sabuncu maçı kontrol altına alamadı ve eski takımına 3 puanı kaptırdı.

  13 Şubat Şehir Stadyumunda ikinci devrenin ilk maçında Altay’ı konuk eden Anagold 24 Erzincanspor, mutlak galibiyet parolası ile çıktığı karşılaşmadan eli boş ayrıldı. Devre arasında 7 futbolcu transferi yapan ve Antalya’da iyi bir kamp dönemi geçiren kırmızı siyahlı ekip, ikinci yarının ilk maçında sahada istenileni veremedi. Konuk ekip, Altay sahadan tek gollü galibiyet ile ayrılarak, üst sıralardaki yerini korudu ve şampiyonluktaki iddiasını sürdürdü.

            Maçın ilk yarısında rakibine oranla oyuna daha hakim bir görünüm ortaya koyan ev sahibi Anagold 24 Erzincanspor, rakip kale önünde Aybars ile pozisyonlar aradı. Kırmızı siyahlı ekibin rakip kale önündeki etkinliği ilk yarı süresince yeterli olmadı. Konuk ekip ise oyunu daha kontrol etmeye çalışan bir görünümde olsa da, rakip kaleye kontra ataklar ile gelmeye çalıştı. İlk yarı her iki takımın gol girişimlerini sonuç vermeyince golsüz sona erdi.

İkinci yarıya ilk yarıda oyun anlayışı ile başlayan kırmızı siyahlı ekip, rakip kaleye yüklenmesine rağmen aradığı golü bulamadı. Karşılaşmanın 56’ncı dakikasında gelişen Altay atağında Abdulkadir topu Anagold 24 Erzincanspor ağlarına bıraktı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

            Golden sonra oyuncu değişiklikleri ile oyuna ortak olmayan çalışan kırmızı siyahlı ekip, rakip kale önünde istediği baskıyı kuramadı. Oyunu daha iyi kontrol eden konuk ekip Altay, kırmızı siyahlı ekibe pozisyon vermedi. Defansif oyununu maçın sonuna kadar devam ettiren konuk ekip Altay, karşılaşmadan istediği 3 puanı tek golle almayı başardı.

            Anagold 24 Erzincanspor, sezonun ikinci yarısındaki ilk maçını 1-0 kaybederek lige kötü bir başlangıç yaptı.

            

24Erzincan Altay maçında görev alan orta hakem Burak Pakkan ise ilk kez profesyonel bir maçta orta saha hakemliği yaptı. Taraftar ve takımlar hakemin maçta hâkimiyet sağlamadığı görüşünü savundular. Vasat bir oyun yöneten Pakkan toplam 8 sarı kart ile oyunu tamamladı.

24Erzincanspor takımında taraftarın gözü yeni transferlerdeydi. İlk 11 de maça çıkan Güney Atılgan 60 dakika boyunca sadece 8 kez topla buluştu. Bunların 3’ünü ise rakibe kaptırdı. Takım arkadaşları ile uyum sağlayamayan Güney Atılgan’dan taraftarın büyük beklentisi var. Öte yandan diğer bir transfer olan Alparslan Emre Çapar, Volkan Özcan kadar etkili olamasa da oyunu ile umut vaat etti.

Maç sonrasında oyuna sonradan giren Altayspor’dan İbrahim Akın, 24Erzincanspor kalecisi Bilal Atmaca ile tartışarak futbola yakışmayan görüntülerin oluşmasına neden oldu. ilk profesyonel maçına çıkan hakem Burak Pakkan sadece sarı kart vermekle yetindi.

YILDIZLAMA

STAT: 13 Şubat Şehir Stadyumu

HAKEMLER: Burak Pakkan**, Ejder Yapıcı**, İsmail Taygun tasalı**

ANAGOLD 24 ERZİNCANSPOR: Bilal**, Güney**(62 dk. Ahmet Güney*), Ahmet Kaan***, Erdi**, Aybars**(72 dk. Cenk**), Cebrail***, Emre*(32 dk. Alparslan**), Yasin**, Safa**, Oğuz**, Ömer**

ALTAY: Serkan***, Halil***(74 dk. İbrahim Ferdi*), Murat***, Erhan***, Abdulkadir****(84 dk. Hasan*), Necdet**, Hikmet***, Yolcu**(62 dk. İbrahim Akın*), Murat**, Halil***, Atakan**

SARI KARTLAR: Ahmet Kaan, Safa, Ömer, Yasin, Bilal(Anagold 24 Erzincanspor), Murat, Yolcu, Erhan, İbrahim Akın(Altay)

GOL: 56 dk. Abdulkadir(Altay)

Editör: Doğu Gazetesi