Düzce İli Kaynaşlı İlçesi Müftüsü iken Galip Akın’dan boşalan İlimiz Müftülüğüne Yavuz Karabayır atandı. Müftülük makam odasında düzenlenen sade bir törenle 26.05.2014 tarihinden bu yana vekâlet görevini yürüten Müftü Yardımcısı Harun Özkan’dan görevini devralarak buradaki görevine resmen başlamış oldu.
İl Müftümüz Yavuz Karabayır Kimdir?
1969 yılında Sarıkamış`ın Parmakdere Köyü'nde dünyaya geldi.
İlk, Orta ve İmam Hatip lise tahsilini Kars İli’nin Sarıkamış İlçesi’nde tamamladı.
1988 yılında Adapazarı’nın Kaynarca ilçesi Birlik Köyü’nde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla Adapazarı merkez Harmantepe Köyü, İstanbul Halıcı Turşucu Hüseyin Çelebi camii ve Erzurum Üniversitesi Lojmanlar Camii'nde, imam hatip olarak görev yaptı.
1997 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Askerliğini yaptıktan sonra, Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezini 2003 yılında bitirdikten sonra Adıyaman ili Besni ilçesine vaiz olarak atandı.
Sırasıyla Adıyaman İli Çelikhan ve Samsat ilçelerinde, Düzce ili Yığılca ve Kaynaşlı ilçelerinde müftü olarak görev yaptı.
Evli ve üç çocuk babası olan Müftü Yavuz Karabayır  2009 yılı Ekim ayında Düzce Kaynaşlı İlçesine Müftü olarak atanan ve buradaki görevini yürütürken, 2 Ağustos 2014 tarihinde Erzincan İl Müftülüğüne müftü olarak atandı. 21.08.2014 tarihi itibariyle de buradaki görevine resmen başladı. 
Editör: Doğu Gazetesi