İlçe ziyaretleri kapsamında Otlukbeli ve Çayırlı ilçelerinde bulunan ilk, orta ve liseleri ziyaret eden Gün ayrıca yapılan inşaat ve onarımları inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında okul yöneticilerinden bilgi aldı. İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerini de ziyaret eden Aziz Gün, Otlukbeli ve Çayırlı ilçelerde öğretmenlerle bir araya geldi.

Akademik başarıda Erzincan’ın kat ettiği yolu değerlendiren Gün, bu başarıda en büyük katkının öğretmen ve idarecilerin olduğunu söyledi. İlçelerde görev yapan öğretmenlerin moral ve motivasyonunun yüksel tutulması, okullarda yapılan etkinlik ve çalışmalara katılmaları, ilçelerde sosyal ve kültürel etkinliklerin tertip edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının planlamalarının zamanında ve takibinin yapılmasını, taşımalı eğitim kapsamındaki işlerin sorunsuz olarak yapılarak öğrencilerin taşıma ve yemek işlerinin takibine dikkat edilmesini vurguladı.

Çayırlı ve Otlukbeli ilçelerinde okulları gezen Aziz Gün, öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Eğitim öğretimin başarılı ve sağlıklı geçmesi temennisinde bulundu.

Editör: Doğu Gazetesi