Program Şehitler Anıtına Çelenk sunumu ile başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda devam eden programa, Kaymakam Hicabi AYTEMÜR, İlçe Cumhuriyet Başsavcıları,Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Seyda Fırat Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Seyda Fırat Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Meltem AKDAĞ günün anlam ve önemini belirten konuşması, orotoryo gösterileri, Çanakkale konulu şiirlerin okunması ve Deneme birincilerinin eserlerini okuması ve ödül töreni düzenlendi, protokol ve askerlere öğrencilerin hazırladığı atkı dağıtımı ile program devam etti.

Akabinde İlçe Özel İdare İş Hanı önünde Çanakkale Yemek menüsü ikram ile edildi.İlçe Kaymakamı Hicabi AYTEMÜR ve daire amirlerinin İlçede ki şehit mezarlıklarını ve şehit ailelerine ziyaret düzenlenerek program sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi