İlçede “Canımızla malımızla bizde buradayız” kampanyasında yerli ve milli üretime destek amacı ile 400 Bin TL para toplandı.

 İliç’te 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla ve Afrin Harekatı’na destek olmak için yürüyüş düzenlendi. İliç Yusuf Ziya Demir Camisinden İliç Kaymakamlığının önüne kadar tekbir sesleri ile yürüyen yüzlerce kişi her zaman devletin ve milletin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. İş yerlerine ve caddelere asılan bayrakların yanı sıra ellerdeki bayraklarla İliç’i kırmızı beyaza bürüyen halk yürüyüşün ardından ellerini semaya açarak şehit ve gazileri dualarla andı. Düzenlenen yürüyüşe İliç Kaymakamı ve İliç Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Örnek, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, İl AK Parti İlçe başkanı Mustafa Gürbüz ile yaklaşık 500 kişi katıldı.

İliç Kaymakamlık binası önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüşte bir açıklama yapan İliç Kaymakamı Ertuğrul Örnek, dünyaya hükmetmiş bir milletin temsilcisi olduğumuzu söyleyerek mazlumun nerede gözü yaşlı olursa devletin ve milletin orada olacağını belirtti. Kaymakam Örnek konuşmasında, ” 16 Mart Çanakkale Zaferinin arifesindeyiz. Çanakkale’de biz yedi düvele karşı canımızla malımızla, kurşunumuzun bittiği yerde vücudumuzu siper ederek mücadele ettik. Destanlar yazdık yedi düvele karşı vatanımızı, devletimizi koruduk. Böyle bir günde tüm şehitlerimizi, 15 Temmuz Darbe girişiminde şehit olanlara bugün de Afrin’de ki şehitlerimizi Rahmet ile anıyoruz. Bizim farklı değerlerimiz var, biz bir mazlumun nerede gözü yaşlı olursa biz oradayız. Biz Filistin’deyiz, biz Afrin’de kardeşlerimiz katledilirken burada oturamadığımız için oradayız. Biz dünyaya adalet ile hükmetmiş milletiz, belirli bir değere sahip devletin temsilcisiyiz. Bu değere sahip İliç’li hemşerilerimizle toplandık. İliç’li Hemşerilerim Türk Silahlı Kuvvetlerinin 54 gün önce Afrin’de başlatmış olduğu Zeytin Dalı Operasyonuna destek olmak için bize geldiler. Ne gerekirse yapalım dediler sefer emri varsa birlikte gidelim dediler, Cumhurbaşkanımız dedi ki sefer emri olursa önce ben sonra siz demişti. Bende diyorum ki eğer bir sefer emri olursa önce ben gideceğim sonra siz geleceksiniz. MALIMIZLA CANIMIZLA BİZDE BURDAYIZ kampanyamıza çok büyük bir katılım oldu. Hiç kimsenin beklemediği bir yere ulaştık, yaklaşık 400 bin TL tutarında para Afrin’de kullanılan milli ve yerli silah kullanımında ve orada mücadele eden kahramanlarımıza milli ve yerli silah yapımında kullanılmak üzere İliç’li hemşerilerimizin katkısı oldu. Daha dün bir çöp kibritini bile üretemeyen Türkiye şimdi yüzde 80 seviyelerde yerli ve milli üretim seviyesine geldik. İHA istedik SİHA istedik vermediler, bizim tanklarımızı yapmamakla bizi tehdit ettiler, ama Cumhurbaşkanımız ne dedi ‘biz hiç kimsenin bir şeyine muhtaç değiliz, gerekirse herşeyi kendimiz yaparız dedi’ İHA’mızı da yaptık, SİHA’mızı da yaptık, bayrağımızı en yüksek yerlerde dalgalandırdık gelecekte de dalgalandıracağız.” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi