Atatürk Anıtı’na çelenklerin bırakılması ile başlayan programa, İliç Kaymakamı Hicabi Aytemür, Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Alper Özdemir, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile Kaymakam Hicabi Aytemür tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ile devam etti. Kaymakam Aytemür konuşmalarında; “Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadığını, Milletimizin her ferdi, özellikle çocuklarımız, gençlerimiz; Cumhuriyetini ve millî egemenliğini her zaman koruyacaklarını belirterek, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarak vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Program; İlçe genelinde dereceye giren öğrencilerin şiir ve denemelerini okunması akabinde dereceye giren öğrencilere KaymakamHicabi Aytemür, Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz ve İlçe Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Said Mındık tarafından öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Program Seyda Fırat Çok Programlı Anadolu Lisesi Folklor Ekibi halk oyunları ile devam edip, tören yürüyüşü ile sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi