İmam Hatip Okulları platform başkanı Ali Şimşek ise yaptığı kısa konuşmasın da şu açıklamalar da bulundu; “Daha yakın zamana kadar bizlerde bu sıralarda oturduk. Allah’a şükür mezun olduk inanın İmam Hatip mezunu olmak ayrıcalıktır. Bugün mezunlarımız arasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve tabi ki bakanlarımız milletvekillerimiz valilerimiz, müftülerimiz daha sayamıyoruz bugün Devletimizin birçok alanın da hizmet veriyorlar. Unutmayın sizler yarının geleceklerisiniz bahsettiğim koltuklarda mutlaka sizler de oturuyor olacaksınız. İmam Hatip Okulları platformu ve İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği olarak her zaman yanınızdayız. Bugün burada İlim Yayma Cemiyeti başkanımız aramız da sizlere çok güzel müjdeler verecek katılımlarınız için teşekkür ederi” dedi.

Son olarak söz alan Erzincan İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Sebahattin Karanlık ise yaptığı konuşmasında; “Bugün kısmet oldu bir araya geldik. Öğlen arası kısa bir tanışma amaçlı bir araya geldik. İlim Yayma Cemiyeti 1951 yılın da kuruldu. O zaman ki dönemlerde biraz muhafazakâr gençliğin yetişmesine ihtiyaç vardı. Dindar bir neslin yetişmesine ihtiyaç vardı. Bunu sağlamak adına ilim yayma Cemiyeti kurucularımız bir araya geldiler. 1951 yılın dan itibaren kesintisiz olarak Binlerce kişiye barınma yurt sağlayarak imkan tanındı. Burs imkânları tanınarak iyi bir gençliğin yetişmesine imza attılar. Bu bakımdan çok hayırlı bir işin başlangıcıdır 1951 yılı. İlim Yayma cemiyeti bugün artık yurtlarımız da kalanların bir çoğu bugün siyaset alanına girmiş büyüklerimiz, ticaret adamlarımız ve daha bir çok alanlar dan kişilerimiz ya ilim yayma cemiyetinden burs almış ya da yurtlarımız da kalmış bir çok insanımız ülkemize hizmet veriyor. Bizler de İlim Yayma Cemiyeti olarak İmam Hatip Lisemiz de okuyan siz değerli öğrencilerimizle iyi ilişkiler kurmak, gönül bağı kurmak, ve imkanlarımız ölçüsün de sizlere destek olmak açısın dan sizlerle bir araya geldik. Bundan sonrada inşallah daha sık bir araya gelmek suretiyle iletişim kuracağız. Burada sizlerle okulun gerek fiziki sorunlarını gerekse siz değerli öğrencilerimizin ihtiyaçlarını giderme konusun da bir araya geleceğiz.

Geri dönüp baktığımız da iyi okullar da okumuşuz, Ülkemizin sizler gibi mümtaz şahsiyetlere ihtiyacı var, Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara dur diyecek nesiller sizler olacaksınız dolayısıyla bizlerin ayakta kalması lazım bu nasıl olacak onlarla mücadele edebilecek gücümüz olması lazım. Bunun içinde akıl teri dökmemiz lazım. Bu Bakımdan Türkiye’de şuan da ki bütün gençliğe çok ihtiyaç var. Bu gençliğin iyi bir eğitim almasına ihtiyaç var. Çünkü gelecekte bu güzel ülkemizi siz gençlik yöneteceksiniz.

Bizler Ahlaki Toplum oluşturulmasına kanunlarımız yönlendirdiği gibi geleneklerimiz de bunu gerektiriyor. Zaten aile terbiyemiz bizlere bunu öğretiyor. Bizlerde sizlerden taleplerimiz olacak ne olacak, Anne babalarınızın sizlerin eğitimlerinizi tamamlamanız için nelere katlandıklarını bilmenizi isteriz. Kendi ihtiyaçlarını daima kısar sizler için seve seve her şeyi yaparlar. Son olarak İlim Yayma Cemiyeti olarak Ülkemizin bir çok noktasın da bulunan yurtlarımız da üniversiteleri kazandığınız da kalmanız açısından yanınızdadır. Sizler Üniversiteyi kazanın bizler yurt ve burs konusunda her zaman yanınız da olacağız”  dedi.

Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonun da gerçekleştirilen programa İmam Hatip Okulları platform başkanı Ali Şimşek, Erzincan İmam Hatip mezun ve Mensupları derneği Başkan Vekili Hasan Çakmak, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Harun Şimşek öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi