“ÖSYM'nin Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ve YGS sonuçları ile sınavsız geçiş kapsamında tercih yapan adayların puan ve tercihleri doğrultusunda yapılan 2014-2015 yılı yükseköğretim programlarına, merkezi yerleştirme sonuçlarına göre Erzincan Üniversitesine 2.548'i lisans, 3.207'si ön lisans olmak üzere toplam 5.755 öğrenci yerleşti.
Yeni kayıt döneminde en fazla öğrenciyi okul birincisi kontenjanları da dahil 205 öğrenci kontenjanıyla Hukuk Fakültesinin kabul etmesi bekleniyor. Sınıf Öğretmenliği 159, İlahiyat Fakültesi 144, Türkçe öğretmenliği 131 kişilik kontenjan ile Hukuk Fakültesinin ardından en fazla öğrenci alması beklenen bölümler olarak öne çıkıyor.
Üniversitemize kayıtlar, 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak olması nedeniyle Erzincan Üniversitemize kayıt için gelecek olan öğrenciler ve ailelerini Erzincan’ımızın prestiji  bakımından  ilimizde en iyi şekilde ağırlayarak, gerekli ilgi ve yardımların yapılması konusunda tüm Erzincanlı hemşerilerimizin ve Üye İşletmelerimizin daha duyarlı olmalarını ve hassasiyet göstermelerini temenni ediyor, bol kazançlar diliyoruz” dedi
Editör: Doğu Gazetesi