Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla programımıza katılımlarınızdan dolayı milli eğitim camiası adına teşekkür ederim dedi. Milli Eğitim Müdürü Gün konuşmasının devamın da; Dünya nasıl bıkmadan dönüyorsa, Güneş nasıl usanmadan doğuyorsa maarif ordumuz bıkmadan usanmadan yeni bir eğitim öğretim yılının mutluluğunu yaşıyor. İnsan tesadüfen yetişmiyor. Nitelikli insan ve nitelikli nesilleri yetiştirmek tesadüflere bırakılmayacak kadar önemlidir. Geleceğimizi inşa etmek hayaliyle gençlerimizi, yeni nesillere iyi bir yaşam bırakmak istiyorsak bütün yöneticiler, veliler ve öğretmenler olarak çocuklarımıza olan borcumuzu ödemeliyiz, ödememiz gerekmektedir. Öğretmenler olarak tüm şikâyetlerimizin, sancılarımızın ve zorluklarımızın dünyaya zihnini açmış meraklı gözler karşısında nasıl yok olup gittiğini biliriz. Bunu sağlayan duygu hiç şüphesiz maddi imkânlarla bunu açıklamak mümkün değildir. Mesleki ahlak, mesleki şevk ve inanç, samimiyet gerçek bir öğretmen için itici güçtür. Siz değerli öğretmen arkadaşlarım onurlu bir mesleğin temsilcileri olarak çocuklarımız ve gençlerimizi ilgi, yetenek ve kabiliyetleri doğrultusunda üreten, düşünen, sorgulayan bir birey olarak hayata hazırlamak ve onları en donanımlı bir şekilde inşa etmek durumundayız. Erzincan’ımızın eğitimini bir önceki senelere göre daha üst seviyelere çıkaracak azim ve fedakârlık içerisinde olduğunuzu biliyor, şimdiden yapacağınız fedakârlıklardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın ikinci evi şüphesiz okullarımız olacaktır. Sizin en kıymetli varlıklarınız olan çocuklarınızın bizlere emanet edildiğinin bilincinde ve sorumluluğumuzun da farkındayız. Evlatlarınıza asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayı, aziz vatanımızı yüceltmeyi, büyük düşünmeyi öğretmek için çalışacağız. Ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücüne sizler sayesinde ulaşacağız. Bu topraklar Yunuslar, Sinanlar, Itriler, Mustafa Kemaller, Mehmet Akifler ve ismini daha da sayamayacağım nice önemli şahsiyetler yetiştirdi. Sizler de vatanımıza, bayrağımıza, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkıp, geleceğimizin teminatı olacak, kadim medeniyetimizi gelecek nesillere taşıyacaksınız” dedi.

Erzincan Belediye başkanı Cemalettin Başsoy ise Bir insanı ahlaki olarak eğitmeden sadece zihnen eğitmek topluma bir bela kazandırmak demektir diyerek başladığı konuşmasının devamın da; “Bilgi 5 harflidir ve ilk dördü ilgidir diyen başkan Başsoy, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz ve hiç kirlenmemiş çocuklarımız hepimizden daha heyecanlı. Bugün eğitime başlayan öğrencilerimiz den kimi birinci sınıfa yeni başlarken kimi ise son sınıfta üniversite heyecanı yaşayacak. Özellikle son 15 yılda Hükümetimiz, devletimiz her türlü riski göz önüne alarak öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim almaları ve öğretmenlerimizin de daha kaliteli bir eğitim verebilmeleri için eğitimin önündeki engelleri kaldırmıştır. Artık bundan sonra iş bize düşüyor hep beraber çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Bir yandan çocuklarımızın eğitim öğretim yönünden kafalarını doldururken diğer taraftan ahlaki olarak kalp ve zihinlerini besleyerek erdemli birer insan yetiştirmenin peşinde olmalıyız. En büyük sermaye bilgidir, bilgiye sahip olanın sermayeye ihtiyacı olmaz, önce eğitim sonra öğretim diyen başkan Başsoy, sağlıklı ve mutlu aileler, sağlıklı ve mutlu fertlerden oluşur. Sağlıklı ve huzurlu sokaklar, sağlıklı ve huzurlu komşulardan, sağlıklı devletler, sağlıklı ve huzurlu şehirlerden oluşur. Erzincan’ımızın mutlu olması için hepimize görev düşüyor kinse sorumluluktan kaçmasın bütün çocuklarımıza sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşmalarını yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; “Velilerimiz asla tedirgin olmasınlar bizim Erzincan’ımızda ilkokul seviyesine inmiş bir uyuşturucu satıcı ve kullanıcısı yoktur. Velilerimize, Öğretmenlerimize, kolluk kuvvetlerimize uyuşturucu madde temini edenlerin üzerine çok dikkatli bir şekilde giderek geçen yıl nerede ise sıfır seviyesine indirdik, bu konuda asla tedirgin olunmasın. Erzincan’da okul tadilatlarının tamamlandığını ve ikili eğitim kalmadığını belirten vali Arslantaş, yeni yapılan okullar ile birlikte okul öncesi eğitim 5 yıl gurubu mecbur ve ben onları burada görüyorum. Geçen yıl elde edilen başarının semeresini bu yıl ilimiz okul öncesi eğitim de pilot il olarak belirlendi. LYS sınavlarında Türkiye genelinde 20. Olan ilimiz TEOĞ sınavlarında Türkiye genelinde ilk beşe girdi. Zaten okul öncesi eğitimde Türkiye birincisi olmuştuk. Bilim fuarları ve bu benim eserim yarışmaların dada ayrı ayrı Türkiye birinciliklerimiz oldu. Erzincan olarak Eğitimde onurluyuz gururluyuz” dedi.

Özellikle okul saatlerinde öğrencileri internet kafelere gitmelerini yasakladığını ancak okul çıkışlarında velileri ile gidebileceklerini belirtti.

Vali Arslantaş, “Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, ailelerimizin ve tüm Erzincan’ımızın mutlu huzurlu güven içerisinde bir eğitim öğretim yılı geçirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Melikşah ilkokulunda gerçekleştirilen kutlama programında halk oyunları katılımcılar tarafında ilgi ile izlenirken, okul öğrencilerinin okudukları şiir ve müzik gösterisinden sonra 4. Sınıf öğrencilerinin oynadığı Erik dalı halk oyununa katılımcılar da ritim tuttular. Daha sonra Vali Arslantaş ve protokol üyeleri öğrenciler ile birlikte ilk ders zilini çaldılar. Sınıflarda öğrenciler ile sohbet ederek ders kitaplarını dağıtan vali Arslantaş ve protokol öğrenciler ile çekilen toplu resim ile program sona erdi.

Melikşah ilkokulunda gerçekleştirilen kutlama programına Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Av. Serkan Bayram, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi