İmam Hatip Lisesi’nin düzenlediği kermes programına Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Düzenlenen etkinlikte amaç İmam Hatip Lisesi öğrencilerini, velilerini, öğretmenleri ve eski mezunları buluşturarak birlikteliği sağlamak olduğu belirtildi.

Kermes ile ilgili bilgiler veren İmam Hatip Lisesi Müdürü Harun Şimşek, her yıl hedeflerini daha da büyüteceklerini ifade ederek; “İmam Hatişp Lisesi büyük buluşma adı altında ikinci defa buluşuyoruz. Amacımız büyük bir aile olan imam hatip camiasını burada buluşturmak. Geçen yıl birçok kişi ile buluştuk. Bu yıl hedefimiz beş bin kişi ile buluşmak. İnşallah bunu sağlayacağız” dedi.daha sonra açıklamalar yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün İmam Hatip Lisesi’nin çalışmalarının yerinde olduğunu, öğrenci veli öğretmenin kaynaşması noktasında önemli projelere imza attıklarını dile getirerek; “Bu gün imam hatiplisemizin kermesinde bulunuyoruz. Geçen yıl ilkini yapmıştık bu yıl ise ikincisini yapıyoruz. İnşallah bunların devamlı olmasını geleneksel hale gelmesini istiyoruz. Bu gibi kermesler öncelikle öğrencilerimizin velilerimizin, öğretmenlerimizinbir araya gelmesi, birlikte olmaları açısından çok daha önemli. İkinci dönem ve dönem sonu itibariyle bu tür etkinlikler hemen hemen her okullarımızda bu etkinliklere katılıyoruz. Bu etkinlikler sayesinde çok daha iyi çalışmalar yapılacağına inanıyorum ben” dedi.

Son olarak açıklamalar yapan Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ise; “Bu yıl ikincisi düzenlenen imam hatip lisemizin kermesindeyiz. Geçen yılda çok görkemli bir açılışla katılım sağlamıştık. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi yoğun katılım olduğunu görüyoeuz. İnşallah bu geleneksel kermesimiz devam eder. Emeği geçenlere ben teşekkürlerimi sunuyorum. Burada sloganımız “veli öğrenci el ele” buna öğretmenleri ve okul mezunlarmızı da dahil edebiliriz. Bu birliktelik ve beraberliğin daim olmasını diliyorum” dedi.

Açılış programının ardından katılımcılar, öğrencilerin hazırladığı birbirinden lezzetli yiyecekler ve giyim malzemeleri gezildi.   

Editör: Doğu Gazetesi