Erzincan Müftülüğü Toplantı salonunda yapılan dernek toplantısına çok sayıda İmam Hatip Mezun ve Mensubu katıldı. Erzincan eski Milletvekili Tevhit Karakaya ve kısa bir süre Önce Afyon Müftülüğüne atanan Burhan işleyen’ in de katıldığı toplantıda eski dostlar birbirlerini görme ve bayramlaşma imkanına da kavuştu.
         Kur’an’ı Kerim okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını derneğin geçici başkanı Burhan Çakır yaptı. Başkan Çakır derneğin İmam Hatip Lisesinin kuruluşundan bu güne önemli hizmetler yaptığını belirterek “bir kişi bile olsa okulumuz öğrencilerini desteklemek, onlara yardımcı olmak istiyoruz”. Dedi.
         Daha sonra Konuşan Müftü Burhan işliyen Mezun ve Mensuplar derneğinin kuruluşunun geç kaldığını ama bugün de olsa başarılmış olmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyerek orada bulunanlara veda etti ve helallik aldı.
         İmam Hatip Lisesi ilk öğrencileri adına bir konuşma yapan Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir ise bu güne kadar İmam Hatip Lisesinin 40 yılda yaklaşık 8000 mezun verdiğini, hatırlatarak birliğin ve beraberliğin önemine değindi. Türkiye’deki din eğitiminin geçmişini de anlatan Özdemir, Erzincan İmam Hatip Lisesinin kuruluşundan bu yana gelişimini de anlattı.
         Erzincan İmam Hatip Lisesinin Müdürü Ahmet Ebret ise mevcut okulun çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.
         Eski Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya ise Derneklerin, sivil Toplum kuruluşlarının artık toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu, demokrasilerin güçlenmesinde derneklere önemli görevler düştüğünü belirterek Muhtıraları, darbeleri eleştirdi.
         İmam Hatip Camiasına hizmet edenlere plaketlerin de verildiği törende İmam Hatip Lisesi Mezunlarından Sanatçı Necip Fazıl Karadağ’ın sunduğu ilahilerle proğram sona erdi.
Editör: Doğu Gazetesi