7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda               Değişiklik  Yapılmasına  İlişkin  Kanun  18.05.2018  tarihli  ve  30425  sayılı  Resmi  Gazete'de yayımlanmış  ve  Yapı  Kayıt  Belgesi  verilmesine  ilişkin  hükümleri  yayımı  tarihinde  yürürlüğe girmişti.

Kamuoyunda ''İmar Barışı'' olarak da bilinen bu düzenlemeye göre 08 Haziran 2018 Cuma gününden itibaren başvurular alınmaya başlanmıştı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir şunları söyledi; “Bu doğrultuda Müdürlüğümüzce de 08 Haziran 2018 tarihi ile çalışmalara başlanmış olup Müdürlüğümüz giriş katına barış masası kurulmuştur. Müdürlüğümüz personellerince vatandaşlarımıza her türlü bilgi ve destek sağlanmakta, e-devlet üzerinden Yapı Kayıt Belgelerinin çıkartılması için gerekli hizmetler yapılmaktadır.

Vatandaşlarımızın imar barışı konusunda azami seviyede bilgi sahibi olmalarını ve faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla Erzincan Merkez mahalle ve köy muhtarları ile İl Müdürümüz Gökhan AYDEMİR ve İnşaat Mühendisi Hasan BOY tarafından Bilgilendirme toplantısı yapılmış olup, toplantıda İmar Barışı ile ilgili sunum yapılmış, gerekli bilgiler verilmiş, ardından soru cevap şeklinde vatandaşların karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında bilgi verilmiştir.

            Yapı kayıt belgesini e-devlet üzerinden şahsen oluşturmak isteyen vatandaşlarımız http://imarbarisi.csb.gov.tr/ linkinde bulunan yardım videolarından gerekli işlemlerin nasıl yapılacağını öğrenebileceklerdir.

E-Devlet Kapısı Üzerinden Yapılacak Müracaatta Gereken Bilgiler

1) E-devlet şifresi

2) Geçerli bir cep telefonu numarası

3) Geçerli bir e-posta adresi

4) Beyan edilecek yapının adresi

5) Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri

6) Toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanları (m2)

7) Yapıdaki konut ve işyeri sayısı

8) Arsa/Arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (İlgili belediyesinden alınabilecektir.)

9) Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (m2)

10) Yapı sınıfı (sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)

11) İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi

12) Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf. (Fotoğrafların dosya formatı .jpg, .jpeg veya .png olmalıdır.)

Editör: Doğu Gazetesi