Başlatılan kampanya ile elde edilen paralarla toplam 40 tablet alındı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı.

Konu  ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Dünyamız, yüzyıllardır süregelen doğal afetlerle mücadelesine son bir yıldır da yine bir doğal afet olan Corona virüsü salgınıyla devam ediyor. 7'den 70'e herkesi etkileyen bu virüs, hayatımızdaki tüm hak ve etkinliklere de etki etmiş durumdadır. Hiç şüphe yok ki bunların başında da eğitim gelmektedir.

Yaklaşık bir yıldır okullarından uzak kalan yavrularımız, uzaktan eğitim dediğimiz çevrimiçi derslerle eğitim hayatlarına devam etmekteler. İmkânı olan öğrencilerimiz kendi bilgisayar, tabler, cep telefonu gibi iletişim araçlarıyla derslere katılım sağlamaktalar. Maddi ve fiziki imkânsızlıklardan ötürü derslere katılım sağlayamayan öğrencilerimiz için ise Bakanlığımız ilk günden beri gereken tedbirleri almış; önce Bakanlığımız bünyesinde okullarımızda "EBA Destek Noktaları" kurulmuş, daha sonra ise ülke genelinde tablet dağıtımı yapılmaya başlanmıştır.

İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulumuz, bu destek hareketine bir katkı da kendileri sunmak istemişler ve Okul Aile Birliğinin de destekleriyle tüm öğretmen ve gönüllü velilerinin katılımıyla bir yardım kampanyası başlatmışlardır. Kampanya sonucunda elde edilen paralarla toplam 40 tablet alınmış ve ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmıştır.

Tabletlerin dağıtım törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aziz GÜN, yapılan çalışmanın çok kıymetli olduğunu belirtirken bu çalışmanın oluşmasında ve sürdürülmesinde emeği geçen başta okul idaresi, Okul Aile Birliği, tüm öğretmen ve veliler olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Tabletlerini İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Aziz GÜN, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcılarımız Sayın Ferhat ALBAYRAK ve Sayın Murat DEMİR, Şube Müdürlerimiz Sayın Yalçın TÜRKYILMAZ ve Sayın Abdullah ŞAHİN ve Okul Aile Birliği Başkanı Sayın Servet ŞİMŞEK'in ellerinden alan öğrenciler, mutluluklarını dile getirirken hiçbir konuda desteklerini esirgemeyen ve her zaman yanlarında olan İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulu ailesine de teşekkür ettiler.”

Editör: Doğu Gazetesi