ARGE Birimi Projeler Ekibi koordinatörlüğünde yürütülen projenin geçen dönem Şubat ayı itibari ile pilot uygulamaları başlatılmış ve toplamda 15 gönüllü İngilizce öğretmeni yaklaşık 700 öğrenciye dil eğitimi vermişti. Bu yıl Kasım ayı itibari ile devam edecek proje için toplam 19 öğretmen gönüllü olmuş ve yaklaşık 1.000 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Bu amaç doğrultusunda gönüllü öğretmenler erken çocukluk döneminde bulunan ve yazı ile henüz buluşmamış öğrencilere dil eğitimi yapabilmek üzere hizmet içi eğitim kursuna katıldılar. Dört gün boyunca katıldıkları 30 saatlik kursu başarıyla tamamlayan öğretmenler sertifikalarını almaya hak kazandılar ve anaokullarında öğrencilerle buluşmaya hazır hale geldiler.

Hizmet içi eğitim kapsamında öğretmenler; 3-5 yaş çocukluk dönemi özellikleri, erken çocukluk dönemi sınıf yönetimi, okuma yazma bilmeyen çocuklara dil öğretim teknikleri, dil eğitiminde şarkı, video, oyun, el sanatları ve hikâye kullanım yöntemleri, yaş grubuna özel materyal hazırlama ve ders planı oluşturma konularında eğitim aldılar. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitim kapsamında öğretmenler çalışmalarının sunumlarını da gerçekleştirdiler.

Editör: Doğu Gazetesi