İnternet çağımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini belirtenErzincan İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulu Müdürü Turgut Çakmak, “günlük hayatta bu kadar etkin kullandığımız bir aracın yanlış kullanımından dolayı bazı olumsuzluklar meydana gelmektedir. Gençlerin, normal hayatta olduğu gibi sanal dünyada da bilinçsiz hareket etmesi sonucu oluşabilecek istenmeyen durumların önüne geçilmelidir. Bunun da ilk adımı, aktif kullanan gençleri, ebeveynleri ve öğretmenleri bilinçlendirmek ile sağlanabilir dedi.

Çakmak, Çağımızda internetin gelişmesi ve günlük yaşamda kullanılması yaygınlaştıkça beraberinde bazı sorunlar meydana getirmektedir. Bunlardan biri olan dijital zorbalık; dijital vatandaşlık konularında yeteri kadar bilgiye sahip olunmamasından veya yeteri kadar uygulanmamasından kaynaklanmaktadır. Bu proje ile öğrencilerin teknolojiyi kullanırken bilinçli hareket etmesi, yanlış davranışlardan kaçınması ve çevresine karşı örnek birer dijital vatandaş olmaları hedeflenmiştir dedi.

Ayrıca Öğrenciler sadece kendi okullarında değil ülke genelinde ortak olunan diğer okullardaki öğrenciler ile dijital vatandaşlık çerçevesinde görüşmeler yaparak iyi birer internet kullanıcısı olmalarının hedeflendiğini belirten Çakmak, Proje koordinatörümüz Hakan İbili ve Birinci olan Öğrencimiz Efe Kerem Kılıç’a teşekkür ederim” dedi.

"İnternette Güvendeyim" e-Twinning projesi kapsamın da gerçekleştirilen afiş yarışmasında halk oylaması sonucu Erzincan İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Efe Kerem Kılıç birinci oldu

"İnternette Güvendeyim" e-Twinning projesi kapsamın da gerçekleştirilen afiş yarışmasında birinci olan Erzincan İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Efe Kerem Kılıç’a okul idaresi tarafından başarı madalyası ve satranç takımı hediye edildi.

Editör: Doğu Gazetesi