İşitme Engelliler Eğitmeni Sena Bolel yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek emeği geçenlere teşekkür etti.

Bolel açıklamasında; “Erzincan Gençlik Merkezi dil eğitimi atölyesi kapsamında işaret dili eğitimi alan gençler ve farkındalık oluşturmak ve engelli kardeşlerimizin Resulullah'ın hayatına vakıf olmaları için böyle bir çalışma yaptık.  İşaret dili eğitimi alan öğrencilerimizle bu eğitimi yapmaktayız. Mübarek’in hayatını anlattık bu sayede. Bir ay boyunca ilk önce il valimiz Aydın Öcalan hocamızla siyer dersleri aldık ve ardından video çekimlerimiz başladı. ilk başta siyer eğitimi ardından peygamber efendimizin hayatını yaptık hadisi şerif çevirisini yaptık.  Türkiye'de ilk defa yapılan bir çalışmanın ardından Allah-u Teala’nın isimlerini de yapacağız. Yapmış olduğumuz bu çalışmaların engellilerin derslerinde materyal olarak kullanılması arzusundayız. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra açıklamalar yapan kursiyer Sedanur Eser; “Erzincan’da işaret dili eğitimi az olduğu için, hocamız da bizlere yardımcı olduğu için bu şekilde eğitimler aldık bilgilendirme amacı ile. Erzincan'da konuşamayan duyamayan kişi sayısı çok fazla olduğu için bir merak açısından ben öğrenmeye başladım ve onlara yardımcı oldukça onların yüzünden bu mutlulukları gördükçe daha çok mutlu oluyorsunuz ve daha daha çok öğrenmek istiyorsunuz. Yeterli derecede bilinmeyen olduğu için onlar da bu amaçla öğrenmek için yapılan bir çalışmaydı. Öncelikle Peygamber Efendimizin hayatı konu olduğu gidip sinema izliyorlar ama işaret dili ile bir çeviri olmadığı için bu sorunlarını bize ilettiler. Biz de onlara yardımcı olabilmek için bu şekilde bir çalışma hazırladık ve inşallah da yardımcı olmuşuzdur” dedi.

Son olarak açılamalar yapan Kübra Çokgüler ise; “Erzincan'da işitme engellilerin daha fazla olduğunu öğrendim ve bu konuda kendim bir şeyler yapmak zorunda hissettim ve gençlik merkezinde böyle bir kursun olduğunu öğrendim. Daha sonrasında üç aydır bu kursu alıyorum ve üç aydır burada kalmama rağmen böyle anlamlı projede yer aldığım için çok mutluyum. Umarım faydalı oluruz işitme engelli kardeşlerimize” dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi