Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan “Engellilere Yönelik İşaret Diliyle Kur’an ve Dini Bilgiler Kursu Projesi” kapsamında, halen Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde müftülüğümüzce açılan Engelliler için Kur’an Kursu sınıfına kayıtlı öğrenciler tarafından basın mensuplarına sunum ve tanıtım programı yapıldı. Kursu hocası Feyza Sevinç nezaretinde İşaret diliyle Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerin basın mensuplarına tatbiki olarak tanıtımının yapılması esnasında öğrencilerimizin ortaya koydukları başarı görülmeye ve takdire değerdi.

Erzincan İl Müftülüğü olarak örnek bir projeye daha böylece imza atmanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz. İşaret Dili Kur’an ve Dini Bilgiler Öğretmenleri tarafından kursumuzda Kur’an-ı Kerim öğreniminin yanı sıra namaz sureleri, dini bilgiler ve hadis-i şerif dersleri veriliyor. Namazın nasıl kılınacağı öğretiliyor. Kursa katılan öğrenciler, öğrendiklerini işaret diliyle de ayrıca ifade ediyorlar. İl Müftülüğümüz tarafından işitme engellilere yönelik kursumuz yaklaşık üç ay önce on iki bayan öğrencinin kursa kaydolmasıyla başladı ve bu gün başarıyla yürütülmektedir. Bu konuda İl Müftüsü Yavuz Karabayır; “Yapılması tasarlanan kurs ile bu eğitimin daha profesyonel, kapsamlı, materyal açısından daha zengin, içerisinde tıbbi cihazların bulunduğu, sosyal nitelikli faaliyet alanları bulunan, din eğitimini daha da iyileştirilmiş imkânlarla verebileceğimiz bir kurs inşa etmeyi hedeflemekteyiz. İnşallah yapmayı planladığımız bu kurs ile Erzincan’ımıza bir büyük hizmet yuvasını açmanın ve engelli vatandaşlarımızın da dini bilgiler ve Kur’an Öğrenme ihtiyaçlarını karşılamanın haklı gururunu yaşayacağız. Erzincan’lı kardeşlerimizin, hayır sahiplerinin ve hayra ortak olup hayırlarda yarışmak isteyen herkesin bu niyet ve gayretlerimizde bizlere yardımcı olmalarını ve dua etmelerini bekliyoruz” dedi.

Kurs Hocası Feyza Sevinç’te yaptığı değerlendirmesinde; “kursumuz başlayalı kısa bir bir süre olmasına rağmen, öğrencilerle iyi bir mesafe kat etmiş bulunuyoruz. Kelime-i tehvid, Kelime-i şehâdet dersleriyle başladık, namaz kılmasını öğrendiler, hadis-i şerif’ler okuyorlar, ilahiler söylüyorlar, Namaz surelerini ezberlemeye başladılar” diyerek öğrencilerine, “Gülmeyenler Bahçesi” adlı Mustafa Cihat’ın söylediği bir ezgi eşliğinde işaret diliyle ilahi sunumu yaptırdı. Kursiyerler arasından Kübra Yılmaz adlı bir öğrenci; “ben Kur’an okumayı bilmiyordum. Elif-Bâ harflerini okumaya başladım. Hocam bana Kur’an okumayı öğretti. Çok mutluyum, hem alfâbeyi, hem de Fâtiha ve ihlâs surelerini okuyabiliyorum. Çok mutluyum” diyerek duygularını dile getirdi. Yine Yasemin Yılmaz adlı bir öğrenci de, “bu kursa geldim. Çok şeyler öğrendim. Feyza hocamıza çok teşekkür ediyorum. Namaz kılmasını öğreniyorum, Kur’an okumaya geçeceğim, çok mutluyum” diyerek duygularını anlattı. Kursiyerlere birer çift ayakkabı hediyesiyle birlikte program sona erdi.
Editör: Doğu Gazetesi