Işık açıklamasında: “17 Aralık 2013 bu tarih 12 yıldır bu ülkeyi yöneten ve 3(Y) ile mücadele ediyoruz diyen bir iktidarın ne kadar yolsuzluğa bulaştığının tarihidir. 3 bakan bugün 25 Aralık 2013 tarihi itibariyle istifa etti.
            Bakan Bayraktarı şöyle diyor “ Fakat rüşvet ve yolsuzluk bulunduğu bir operasyon sebebiyle istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayınız şeklinde tarafıma baskı yapılmıştır, kabul etmiyorum. Etmiyorum çünkü soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakanın onayıyla yapıldı” diyor.
            Bu cümle yeter. Her şeyin başı benim, her şeyi ben yaparım, ben tek adam, benim vekilim, benim müdürüm, ben her şeyim diyen bir başbakanın, olan her şeyden haberi olmaması mümkün değil zaten.
            Şimdi Erzincanlı değerli hemşerilerime seslenmek istiyorum. 12 yıldır iktidara da olan bu iktidarın biz yıllardır yolsuzluk içinde olduğunun iddia ettikçe ne yazık ki bir türlü anlatamadık. Dedik ki, hiçbir şeye gerek yok, kendi ilinize bir bakın yeter. Ama ne yazık ki bunu gösteremedik. Başaramadık ama işte şimdi artık görmemek imkânsız bir bakan çıkıyor ve en başta olan büyük adam sensin diyor. Her şeyden senin haberin ve onayın vardı diyor.
            Bunun daha başka bir açıklaması olur mu? Öyle panik içindeler ki, yine güzel Dinimizi ve inançlarımızı kullanıyorlar. “ Benim Allah’ım var” diyor. Sanki ondan başka kimsenin Allah’ı yok. Hepimiz tek Allaha inanıyoruz ve hepimizindir. Böyle saçmalık olur mu? Yine mağdur edebiyatı yapılıyor. Diyor ki biz çaldık tamam; ama siz bizim hırsızlıklarımızı açığa çıkardığınız için borsa zarar etti, Halk bankası zarar etti, Dolar arttı. Neden ses çıkarıyorsunuz bırakın biz çalmaya devam edelim göz yumun ki borsa düşmesin, Dolar artmasın, ne güzel değil mi?
            Değerli Erzincanlı hemşerilerim sizler yokluk içinde zar zor geçinirken, ektiğinizin karşılığını alamıyorken ASİST gibi kurumlarda çocuklarımız asgari ücret ile açlık sınırı altında geçinmeye çalışırken, bu ülkeyi yönettiğini söyleyen kişilerin çocuklarının neler yaptıklarını artık görmek gerekmez mi? Müslüman olduklarını her konuşmalarında gündeme getiren bu insanlar hırsızlığın günah olduğunu bilmiyorlar mı? İnançlarımızı kullanarak dünyalıklarını yaparken, bunları kapatmak için dinimizi nasıl kullandıkları belli değil mi? Müslüman insan tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yer mi? Dünyanın en zengin liderleri arasına nasıl girildi. Gemicikler nasıl alındı. Batan müteahhitler nasıl zengin oldu.  
            Son sorular da şehrim ile ilgili olsun. Sakaltutan yolu neden 4 kez sökülüp yeniden yapılıyor. İlk yapıldığında bu yolun gideceği yönü tespit edecek mühendisler bu ülkede yok muydu? Şehirlerarası otobüs terminali neden şehir dışına götürüldü. Oradaki arazilerle bir ilgisi var mıydı? Bu yeri kim kaç liraya yaptı, kaç liraya sattı. Bakanlıkta bu konuda etkili olan kimse var mıydı? Ben şuna inanıyorum ki, benim halkım her şeyin en iyisini, en doğrusunu görecektir. Kimlerin ne olduğunu da bilmektedirler” diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi