Muharrem Işık mesajında; “Erzincan için en önemli gerçek deprem gerçeğidir. Erzincan'ın yerleşim yeri yanlış tamam bunu kabul ediyoruz. E yeni bir Erzincan kuramayacağımıza göre en sağlam binaları yapmak, bir deprem anında rahatça kalınacak yeşil alanlar oluşturmaktır.
Erzincan eski terminal yeri. Eski mv Tevhit Karakaya, şu anki mv Sebahattin Karakalle, belediğe başkanları Mehmet Buyruk ve Yüksel Cakır ve sayın bakan Binali Yıldırım belki onlarca kez bu yerin yeşil alan olacağını söylediler.
27 Aralık 2013,
Erzincan'ın doğusunda yapılması planlanan büyük yeşil alan projesi kapsamında, Adliye Sarayı, eski Şehirlerarası otobüs terminali ile Terzibaba Camisine kadar olan bölgede yeşil alan oluşturularak şehrin doğusu yeni ve prestijli bir yeşil alana kavuşacak.
27/Aralık/2013'de dönemin belediğe başkanı şöyle diyor.
"Ayrıca MİT Bölge Müdürlüğünün eski binası yıkılarak, Erzincan halkının hoş vakit geçirebilecekleri, yeşil alan çalışması, süs havuzları, Şehir mobilyaları ve oyun gurupları ile bölge yeni kimliğine kavuşacak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, " Eski terminal binamızın bulunduğu alan ve DSİ yerleşkesinde büyük bir yeşil alan planlaması gerçekleştirdik. Adliye sarayı ile Terzibaba camisine kadar uzanan bölgede planlanan alan 55'bin m2 büyüklüğünde. Ayrıca yıkılan eski MİT bölge binasının bulunduğu alanın peyzaj düzenlemesi yapılarak bu bölgede eksikliği hissedilen fakat yer sıkıntısı nedeni ile bir türlü çözüm bulunamayan yeşil alan çalışması, şehir mobilyaları ve oyun gurupları ile bölgede yaşayan hemşehrilerimizin kullanımına sunulacak. Böylece Erzincan Belediyesi olarak 2009 yılında belirlediğimiz kişi başına 25 m2 yeşil alan hedefi aşılmış olacak. Gerçekleştirdiğimiz 10 yıllık kalkınma planında hedefi büyüterek kişi başına 40 m2'ye ulaşılmasını öngördük. Bu rakam Avrupa standartları üzerinde bir rakamdır. Yapılan çalışmalarda Erzincan'ı dünyanın en yeşil kentlerinden biri haline"
29/Kasım/2010 tarihinde o dönemin ilçe başkanı şimdiki sayın belediğe başkanımız Cemalettin Başsoy "Modernleşen bir şehrin ihtiyaçları olan yeşil alan, park, kaldırım çalışmaları, yol, doğal gaz, içme suyu, kanalizasyon ve piknik alanlarının çalışmaları hızla devam ediyor." Diye demeçler vermiş ve yeşil alanı ne kadar çok sevdiğini göstermiş ve yeşil alan üreten belediğe başkanını öve öve göklere çıkarmıştı.
Ama ne olduysa birden bire eski terminal yeri artık adını bilmediğimiz ve sayın devlet büyüklerimizin selamları ile gelen firmaya verilmeye karar verilmiş. 2 milletvekili,1 bakan,2 belediye başkanı,1 ilçe başkanı demek ki bizi kandırmışlar. Her şeyden önce verilen sözün tutulması gerekmez mi.
Neden insanların hafızaları ile alay ediyorsunuz. Belediğe meçlisinde çoğunluğunuz var diye her şeyi kendi bildiğiniz gibi yapmak ne kadar doğru ve ahlakı bir durum. Dün biz sizi kandırdık mı diyeceksiniz. Erzincan artık iş merkezlerine doydu. Yeter bu inşaat sevdasından vazgeçin. Erzincan'ın yeşil alanlara, parklara ihtiyacı var. Bu para hırsı geleceğimizi yok ediyor. Biz bu konuda muhalefetimizi yapacağız. Engellemek için her şeyi yapacağız. Yasal tüm yollara başvurumuzu yapacağız. Adalete herhalde güveneceğiz.
üzüldüğüm taraf şu ki Erzincan'da yaşayan vatandaşlarım ne yazık ki bu konularda hiç tepki göstermiyorlar. Oysaki kendi gelecekleri kararıyor. Yaptıkları her şeye olur demek Erzincan'ı yok ediyor. Erzincan deprem gerçeği olan bir şehir. Bunlar neden düşünülmüyor. Yüksek katlı binalara neden izin veriliyor. Bu para aşkı ne zaman bitecek. Halkın refahı, sağlığı, can güvenliği ne zaman düşünüleçek. Halk ne zaman kendi geleçeğini, çocuklarının geleçeğini düşünecekler.
Son olarak sayın vekil cumhurbaşkanlığı seçiminden önçe muhtarlara verdiği kahvaltıda para çok,para bol siz isteğin yeter ki( yani türkçesi oy verin seçimden sonra unutulur nasıl olsa) diyordu. Birazda belediyeye para gönderinde bu yerler satılmasın. Borç içinde yüzen bir belediğe, yapacağı işleri yapmak için her mülkünü satan bir belediye. Hani para çoktu. Yoksa para yokmu. Hükümetin içindeki güçünüzü bir zahmet kullanında çok olan paradan gönderin yeşil alanlarımızı satmasınlar. Bir ayakkabı kutusunun yarısını dolduracak kadar para gelse, Erzincan'ın tüm sorunları çözülür, arsalarda satılmaz, herhalde” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi