Işık mesajında; “Helal olsun sizlere. Bu ülkeye ektiğimiz tek şey kin ve nefret. Bu nasıl bir duygu, bu nasıl bir ahlak yapısı, bu nasıl bir inanç. Hiç mi Allah korkusu sizlerde yok. Îşinize gelinçe kul hakkından, Kitab'dan söz edersiniz ama yaptığımız her uygulama ile her kulun hakkını yiyorsunuz. 
Kemaliye Ocak köyünün mezrasının bir yol meselesi vardı. Il özel idaresi ve Kemaliye kaymakamlığı programa almıştı. Kemaliye AKP ilçe başkanı bu yol yapımını durdurup araçları geri çektirmişti. Tabii bir tek bununla kalmadılar. Ilçenin kaymakamını değim yerinde ise perişan ettiler. Baskı üstüne baskı kurdular. Çok nedenler çok sebepler ortaya (iftira)koydular. Ama asıl sebep Ocak Köyü'ne yapılan yol.
Ocak köyü birlik ve beraberliğin en anlam bulduğu köydür. Bu köyde bu kafalara ders olacak şekilde Türkiye'nin kardeşleğinin resmi vardır. Ama bir ilçe başkanı ki helal olsun diyorum Erzincan sevdalılarına (!)baskı yaparak hatta araya Kemaliye'nin ileri gelen hanımlarını da sokarak Kaymakamımızı sürgün ettiler. Kimse kalkıpta normal tayin dönemi demesinler. Bu işin içinde olan herkes ve Kemaliyede yaşayan herkes bu işin nasıl olduğunu biliyor. Kaldı ki kaymakam zaten yine bu iktidarın atadığı kişiydi. Yanı bizim atadığımız CHP'li yada diğer bir partinin atadığı kaymakam değildi. Ama tek bir hatası vardı insan ve köy ayrımı yapmadan hizmet etmeye çalışıyordu. Gerçekten fakir olanlara ( yandaşlara değil) sosyal yardımlaşmadan yardım etmeğe özen gösteriyordu. Köylere gerçekten hizmet önçeliğine göre hizmet götürmeye çalışıyordu. Ihaleleri hak edenlere vermeye çalışıyordu. Ama bütün bunlara engel koymak zaten birilerinin görevi idi. Hele birde arkasında en güçlü kişiler varsa kaymakamı kim dinler, halkı kim dinler.
Son söz bu milleti artık kandırmaktan vazgeçin. Sizin Erzincan'a hizmet götürmek gibi bir derdiniz yok. Kendi yandaşlarınızı hizmet gitsin yeter. Nasıl olsa bu halkı kandırma konusunda marifetleriniz çok iyi. Şimdiye kadar Erzincan'a hizmet getireceğiz diye kandırdınız ama artık zor kandıracaksınız. Burada ki tepkimiz bir insan kim olursa olsun halkına ayrım yapmadan hizmet götürürken bir kişinin keyfi ile Sürgün edilmesidir. Ayıp, yazık, günah” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi