1 Kasım tarihinde başlayacak olan kurslar 7 ay sürecek. 25 kursiyerin katılacağı kursların başvuruları ise devam ediyor.
Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programı Bölüm Başkanı Doç.Dr. Murat Çetin, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında: “Erzincan ve çevre illerde oto tamirciliği sektöründe; otomotiv elektroniği ve taşıt diagnostik arızacılığında piyasa ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeterlilikte ve mesleki açıdan donanımlı kalifiye elemana acil ihtiyaç bulunmaktadır. Bizde bu açığa binaen otomotiv programımızda yeni bir kurs açma ihtiyacı hissettik.
Ülkemizde yeni yaygınlaşmaya başlayan meslek edindirme kursları çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz SODES projesiyle var olan bu açığı kapatmanın gayreti içerisindeyiz. İşsiz ve henüz meslek edinememiş ve ya var olan mesleğini benimsememiş, otomotiv sektörüne ilgi duyan gençlerin, bu proje ile iş sahibi yapılması planlanmaktadır. Ayrıca bu projeye katılan bütün gençlerimize kurs süresince yapacağı masraflar için ciddi sayılabilecek bir harçlık verme imkânına da sahibiz. SODES projeleri bu anlamda gençlerimize önemli bir katkı sağlamaktadır. Biliyorsunuz önceki yıllarda yapılan uygulamalarda gençler kurs görecekse bu iş için belirli bir miktar para ödüyorlardı ancak şimdi durum değişti. Bizzat devlet eliyle bu projelerin ücretsiz ve üstelik gençlerimize sağlanan belirli bir miktar para vererek onların iş güç sahibi olması sağlanmaktadır. Aslına bakarsanız insana yapılan yatırım en mükemmel olan yatırım şeklidir. Dolayısıyla bu projeler ile desteklenen gençler yakın bir zamanda ülke için iyi bir şeyler yapma imkânına kavuşacaklardır. Bu gerçekten sevindirici bir durumdur. Bizde kursa katılacak gençlere şimdiden başarılar diliyoruz. Şunu da biliyoruz ki bu gençlerin başarısı bizim başarımızdır. Çünkü onlar Türkiye’nin geleceğidirler.”şeklinde konuştu.  
Editör: Doğu Gazetesi